Ma: 2019.08.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Vádemelést javasol a NAV Csábi Bettina ellen
hirado.hu 2013.11.16. 10:40:00

Adócsalás miatt vádemelést javasol Csábi Bettina többszörös ökölvívó világbajnok és nyolc társa ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A most befejeződött nyomozás adatai szerint a bajai bűnszervezet több ezer tonna gabonát hozott be Romániából, és hamis papírokkal azt a látszatot keltette, hogy az árut továbbviszik Szlovákiába. A gabonát azonban Magyarországon adták el, áfát pedig nem fizettek az értékesítés után.A pénzügyi nyomozók 2011 novemberében, egyidejűleg öt megyében, harminc helyszínen tartottak házkutatást az ügyben.

Akkor hét embert vettek őrizetbe, köztük Csábi Bettina volt ökölvívó világbajnokot is. A gyanúsítottak száma azóta kilencre nőtt. Jelenleg valamennyien szabadlábon védekeznek.

Török Árpád, a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának igazgatója elmondta: a NAV Dél-Alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó adócsalással kapcsolatban kilenc személy ellen javasolt vádemelést a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek.

A megalapozott gyanú szerint a bűnszervezet tagjai 746 millió forintot csaltak el, ekkora összeggel károsították meg a központi költségvetést.

A gyanúsítottak között van Csábi Bettina többszörös világbajnok ökölvívó. A jogász végzettségű sportolónak a nyomozók szerint érdekeltsége volt az adócsalási ügyben érintett egyik kft-ben.

Csábi Bettina az eljárás kezdete óta tagadja, hogy bűncselekményt követett el. A Híradónak azt mondta: a nyomozás iratait megismerték, és így most már reméli, mindenki látja azt, amit a kezdetektől fogva mondanak, hogy nem bűnös.

Szőts József, a sportoló ügyvédje azt mondta: a megismert nyomozati anyagok alapján bűncselekmény hiányában indítványozta az eljárás megszüntetését. Az ügyvéd abban bízik, hogy az ügyészség végül nem emel vádat védence ellen.

További friss információk
635 millió forint adót csalt el egy esztergomi számlagyáros
Börtönbüntetésre ítélték a tanárnőt, aki pénzt csalt ki diákoktól
Közel 400 milliót csaltak ki egy székesfehérvári vállalkozótól
17 éves „unokázós” csalót kapcsoltak le a Pest megyei nyomozók
Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat