Ma: 2020.01.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Vádemelést javasol a NAV Csábi Bettina ellen
hirado.hu 2013.11.16. 10:40:00

Adócsalás miatt vádemelést javasol Csábi Bettina többszörös ökölvívó világbajnok és nyolc társa ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A most befejeződött nyomozás adatai szerint a bajai bűnszervezet több ezer tonna gabonát hozott be Romániából, és hamis papírokkal azt a látszatot keltette, hogy az árut továbbviszik Szlovákiába. A gabonát azonban Magyarországon adták el, áfát pedig nem fizettek az értékesítés után.A pénzügyi nyomozók 2011 novemberében, egyidejűleg öt megyében, harminc helyszínen tartottak házkutatást az ügyben.

Akkor hét embert vettek őrizetbe, köztük Csábi Bettina volt ökölvívó világbajnokot is. A gyanúsítottak száma azóta kilencre nőtt. Jelenleg valamennyien szabadlábon védekeznek.

Török Árpád, a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának igazgatója elmondta: a NAV Dél-Alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó adócsalással kapcsolatban kilenc személy ellen javasolt vádemelést a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek.

A megalapozott gyanú szerint a bűnszervezet tagjai 746 millió forintot csaltak el, ekkora összeggel károsították meg a központi költségvetést.

A gyanúsítottak között van Csábi Bettina többszörös világbajnok ökölvívó. A jogász végzettségű sportolónak a nyomozók szerint érdekeltsége volt az adócsalási ügyben érintett egyik kft-ben.

Csábi Bettina az eljárás kezdete óta tagadja, hogy bűncselekményt követett el. A Híradónak azt mondta: a nyomozás iratait megismerték, és így most már reméli, mindenki látja azt, amit a kezdetektől fogva mondanak, hogy nem bűnös.

Szőts József, a sportoló ügyvédje azt mondta: a megismert nyomozati anyagok alapján bűncselekmény hiányában indítványozta az eljárás megszüntetését. Az ügyvéd abban bízik, hogy az ügyészség végül nem emel vádat védence ellen.

További friss információk
Bűnügyi őrizetben az internetes csaló
Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség Gáspár Győzőre - van felfüggesztett szabadságvesztése is a „celebnek”
274 millió forint áfát csalt el a kecskeméti étolajos bűnszervezet
Olaszországban fogták el a nigériai pénzmosót
Megerősítette a legfőbb ügyész: nyomoznak a milliárdos egészségügyi kartell ügyében
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat