Ma: 2018.12.05. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Bűnszervezetben csaltak az állami támogatással
MTI 2018.03.01. 13:03:00

Nyíregyházi alapítványi iskolákat irányító, állami normatív támogatással visszaélő bűnszervezetre csapott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A bűnszervezet tagjai alapítványi intézményeket hoztak létre azért, hogy jogtalan támogatáshoz jussanak. Az alapítványok fenntartásában működő iskolákban olyan tanulók után is igényeltek állami támogatást, akik valójában nem vettek részt az oktatásban. Több megyei településről - későbbi nyeremények ígéretével - fantomdiákokat toboroztak, a jogtalan elszámoláshoz pedig hamis dokumentumokat készítettek.

Az így szerzett pénzből többek között nagyobb értékű autókat vásároltak, a nyomokat pedig szlovák és Seychelle-szigeteken bejegyzett offshore cégekkel próbálták eltüntetni.

A nyomozók Magyarországon egyedinek számító luxus sportkocsi mellett ingatlant, nagyobb értékű traktorokat és egymillió forint készpénzt is lefoglaltak. A költségvetésnek okozott nyolcvanmillió forintos kár teljes mértékben megtérült.

A múlt héten három gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el a Nyíregyházi Járásbíróság, mert egy alapítványi iskola fenntartóiként jogosulatlanul igényeltek állami támogatást. A Nyíregyházi Törvényszék szóvivője közölte: M. I.-t, H. M.-t és Sz. D.-t vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen és bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntettével és más bűncselekménnyel gyanúsítják.

További friss információk
Kétmilliárdos költségvetési csalás: összesen 43 és fél év fegyházat kaptak a tejkereskedő bűnszervezet tagjai
Csomagkézbesítőnek ajánlott segítséget a csaló
Ifjúsági ökölvívó-vb: három biztonsági cég közül kettő munka nélkül kaphatott 10 milliót?
Ingatlancsalókat és ügyvédeket fogott el a TEK
Börtönből telefonálva károsítottak meg harminckét embert
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat