Ma: 2020.01.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
350 millió forint áfát csalt apa és fia
bama.hu 2013.11.17. 11:09:00

Vádat emelt a Baranya Megyei Főügyészség egy pécsi székhelyű gazdasági társaság, valamint egy Szlovákiában bejegyzett cég képviselői - apa és fia - ellen költségvetési csalás miatt.Az ügyészség közlése szerint a vádlottak 2009-ben elhatározták, hogy a szlovákiai illetőségű gazdasági társaság nevében mezőgazdasági terményeket vásárolnak Magyarországon úgy, hogy az azokat értékesítő társaságok az általános forgalmi adót nem számítják fel, figyelemmel arra, hogy a két férfi állítása szerint a megvásárolt árut Szlovákiába szállították volna.

A gabonát azonban nem vitték ki az országból, hanem azokat a pécsi székhelyű gazdasági társaság nevében Magyarországon értékesítették, méghozzá az áfa felszámításával, ami így az extra profitot hozott számukra.

A két cég sem Szlovákiában, sem Magyarországon nem fizette ki a forgalmi adót. A két vádlott által képviselt gazdasági társaság 2009-ben összesen 1,8 milliárd forintért értékesített mezőgazdasági terményeket, a meg nem fizetett áfa ezek után 380 millió forint volt. Amennyiben a két férfi bűnössége igazolódik a bíróságon, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak.

További friss információk
Összedőlt az „unokázós” piramis
Több tízmilliós csalás gyanúja miatt letartóztattak egy ingatlanközvetítőt
Bűnügyi őrizetben az internetes csaló
Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség Gáspár Győzőre - van felfüggesztett szabadságvesztése is a „celebnek”
274 millió forint áfát csalt el a kecskeméti étolajos bűnszervezet
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat