Ma: 2019.08.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
350 millió forint áfát csalt apa és fia
bama.hu 2013.11.17. 11:09:00

Vádat emelt a Baranya Megyei Főügyészség egy pécsi székhelyű gazdasági társaság, valamint egy Szlovákiában bejegyzett cég képviselői - apa és fia - ellen költségvetési csalás miatt.Az ügyészség közlése szerint a vádlottak 2009-ben elhatározták, hogy a szlovákiai illetőségű gazdasági társaság nevében mezőgazdasági terményeket vásárolnak Magyarországon úgy, hogy az azokat értékesítő társaságok az általános forgalmi adót nem számítják fel, figyelemmel arra, hogy a két férfi állítása szerint a megvásárolt árut Szlovákiába szállították volna.

A gabonát azonban nem vitték ki az országból, hanem azokat a pécsi székhelyű gazdasági társaság nevében Magyarországon értékesítették, méghozzá az áfa felszámításával, ami így az extra profitot hozott számukra.

A két cég sem Szlovákiában, sem Magyarországon nem fizette ki a forgalmi adót. A két vádlott által képviselt gazdasági társaság 2009-ben összesen 1,8 milliárd forintért értékesített mezőgazdasági terményeket, a meg nem fizetett áfa ezek után 380 millió forint volt. Amennyiben a két férfi bűnössége igazolódik a bíróságon, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak.

További friss információk
635 millió forint adót csalt el egy esztergomi számlagyáros
Börtönbüntetésre ítélték a tanárnőt, aki pénzt csalt ki diákoktól
Közel 400 milliót csaltak ki egy székesfehérvári vállalkozótól
17 éves „unokázós” csalót kapcsoltak le a Pest megyei nyomozók
Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat