Ma: 2020.10.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
5 év szabadságvesztésre ítélték a gyermekeit és feleségét terrorizáló szörnyeteget
Privatkopo.hu 2020.10.12. 9:26:00

Békési Járási Ügyészség vádirata alapján 2 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette, 2 rendbeli testi sértés bűntette, valamint kapcsolati erőszak vétsége miatt ítélt el pénteken a Békési Járásbíróság egy 32 éves mezőberényi férfit, aki válogatott módon bántalmazta 3 és 7 éves gyermekeit, valamint feleségét is.A házaspárnak hat kiskorú gyermeke van, ezek közül ötöt a hatóságok kiemeltek a családból és csak egy gyermeket neveltek saját háztartásukban. Ugyanakkor a hatóság engedélyezte számukra, hogy a szülőkkel való kapcsolattartás céljából gyermekeiket meghatározott időszakra magukhoz vegyék.

2020. január 5. és 31. között a 3 és a 7 éves fiúgyermekek a házaspár mezőberényi otthonában tartózkodtak. Ezen időszak alatt a munkanélküli férfi, aki egész nap számítógépes játékokat játszott, agresszíven viselkedett a gyermekekkel és feleségével. Napi szinten terrorizálta, többször és különféle módon bántalmazta őket. A 3 éves kisfiút többször például azzal büntette, hogy egy légycsapóval egymás után számos alkalommal, nagy erővel megütötte, lábát cigarettaparázzsal megégette, testét csipkedte. A bántalmazások következtében a kisgyermek összesen 19 rendbeli, 8 napon túl gyógyuló - köztük II. fokú égési - sérüléseket szenvedett.

A 7 éves kisgyermeket szintén többször megütötte, arcát párnába nyomta addig, amíg fuldokolni kezdett, illetőleg egy 7,5 cm pengehosszúságú késsel a tenyerét többször megszúrta és megvágta.

A férfi a feleségét sem kímélte: a lábát, combját rendszeresen megütötte, megrúgta, a fejét a falnak verte, az egyik alkalommal azért, mert nem vágott fel elegendő tűzifát, egy másik alkalommal pedig azért, mert a sértett rászólt, hogy a kályhából a hamut ne a szőnyegre seperje.

A Békési Járásbíróság a letartóztatásban lévő férfit halmazati büntetésül 5 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, a két kiskorú sértett vonatkozásában a szülői felügyeleti jogát megszüntette, elkobozta tőle a bűncselekmény eszközéül használt kést, valamint kötelezte őt az eljárás során felmerült több mint 650 000 forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Az ítélet nem jogerős, mert bár azt az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be ellene elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a kiszabott büntetés enyhítése céljával.

További friss információk
Meg akarta fojtani a feleségét
Letartóztatásban a szombathelyi fegyveres rablás felbujtója
10 percen belül elfogták az oroszlányi telefonrablót
Nyomozók várták a pénzátadásra érkező zsaroló uzsorást
A szokásos: cigarettát kért a feleslegesen született, mivel nem kapott, veréssel fenyegetőzött
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat