Ma: 2020.09.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Exkluzív! „Fölgye ki akart csinálni, hogy nevet szerezzen magának” - nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, ezért megszüntették a nyomozást a Fradi szurkolói koordinátorát mellkason lövő Szabó „Szőke” Ferenc ellen
privatkopo.hu 2016.08.24. 9:40:00

Tavaly október végén nagy port kavart a médiában a hír: Szabó „Szőke” Ferenc, a Ferencváros labdarúgócsapatának volt szurkolói koordinátora egy gumilövedékes fegyverrel mellkason lőtte Fölgye Pált, a zöld-fehérek jelenlegi szurkolói koordinátorát, azaz az utódját. Szabó ellen a rendőrség súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt indított eljárást, amelyet a közelmúltban a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség - mivel nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése - megszüntetett. Szabó „Szőke” Ferenc exkluzív interjút adott a Privatkopo.hu-nak.Mi áll az ügyészség határozatában?

Mivel a cselekményt jogos önvédelemből követtem el, a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, ezért az eljárást megszüntették ellenem.

Az a hír járta, hogy Ön komoly pénzeket vett fel a Fradi elnöke, Kubatov Gábor és a Fidesz nevében tehetős vállalkozóktól, és a több tízmilliós összegeket egyedül vágta zsebre, nem osztozott társaival - ebből alakult ki elszámolási vita Ön és Fölgye között. Igaz ez?

Bár vettem volna fel tízmilliókat, vagy akár csak milliókat is vállalkozóktól, akkor most nem kéne azon gondolkodnom, miből élünk meg a családommal a következő hónapban! Amennyiben bárki Kubatov Gáborra hivatkozva vett volna fel pénzeket, és arra fény derül, az illetőt úgy vitte volna el a rendőrség, mint a szél - gondolom, ezt nem kell különösebben bizonygatnom.

Valami oka csak volt annak, hogy a zöld-fehér klubvezetés nem kért tovább a szolgálataiból…

Nem ez volt az oka az eltávolításomnak. Valakinek nagyon útban voltam az Üllői úton. Most még nem publikus, hogy kinek. Nem vettem fel pénzt senkitől Kubatovra való hivatkozással. Egyetlen feljelentés sem érkezett ellenem a nyomozószervekhez. Egyébként pedig voltam olyan jó viszonyban a vezetőség tagjaival, ha anyagi gondjaim lettek volna, biztosan segítenek. Az viszont igaz, hogy elszámolási vita alakult ki közöttünk Fölgyével. Pali 10 évvel fiatalabb nálam. Gyakorlatilag az utódomnak szántam a Fradinál, barátom volt, sok mindenben segítettem neki. Így például egy Mercedes S típusú személygépkocsi megvásárlásában is. Pali egy alkalommal odaállt elém, és azt mondta, szeretne egy jobb autóba átülni. Kinézett magának egy Mercedest, kérdeztem: mennyi pénzed van rá? Azt válaszolta, 600 ezer forint. Az autó 4 millió 100 ezer forintba került. Kölcsönöztem neki három és fél milliót, hogy beülhessen álmai autójába. Amikor el kellet jönnöm a Fraditól, kértem Fölgyét, hogy számoljunk el egymással. Nem volt pénze, nem tudta visszafizetni a kölcsönt. Ekkor én adtam neki 1 millió 500 ezer forintot, és visszavettem a Mercedest tőle. Tehát összesen 5 millió forintomba került az autó. Nem volt túl jó üzlet. Két vagy három nappal később felhívott Fölgye és azt mondta, adjak neki 10 millió forintot.

A hasára ütött Fölgye, és követelt 10 milliót? Furcsa.

Ekkor már valakik telekürtölték Budapestet, hogy innen eltűnt 20 millió, onnan is hiányzik 30 millió, és én nyúlhattam le ezeket a pénzeket. Megjegyzem: albérletben laktam, semmilyen ingatlantulajdonom nem volt, és jelenleg sincs. Egy hatalmas hibát biztosan elkövettem: nem néztem Fölgye körmére, nem figyeltem a dolgaira, a kapcsolataira, arra, hogy gyakorlatilag az én tönkretételemet készítette elő. Jól éltünk a Fradinál, volt, hogy egy meccsen 400-450 ezer forintot kerestünk - fejenként. Gondtalan életünk volt, fel sem merült bennem, hogy bármi probléma lehet. Óvatlan voltam.

Kifizette a 10 millió forintot?

Dehogy fizettem. Miért fizettem volna? Nem tartoztam neki. Később több fenyegetést kaptam: amennyiben kiteregetem Fölgye kétes ügyeit - mert bizony voltak olyanok -, büntetőügyeket generálnak ellenem és előzetes letartóztatásba helyeznek, tönkretesznek.

Kiktől érkeztek ezek a fenyegetések?

Magas szintről. De még nincs itt az ideje, hogy megnevezzem a fenyegetőket.

Mi történt 2015. október 21-én, este?

Mielőtt erre rátérnék, elmondom, hogy Fölgye folyamatosan burkolt fenyegető üzeneteket jelentetett meg a Facebook-oldalán. Az egyik ilyen volt: „Addig lesz nyugodt életed, amíg nem találkozunk össze!” Más alkalommal olyan zeneszámot posztolt, ami azt sugallta, hogy az „eltakarításomra” törekszik. Vélhetően tüzelték is őt a környezetében, hogy „csináld meg a Ferit, azzal nevet szerzel magadnak”. Október 21-én felhívott telefonon, és magából kivetkőzve üvöltötte: „kinyírlak a családoddal együtt!”  Próbáltam nyugtatni, de nem igazán sikerült. Közölte, hogy „meg fog látogatni”. Este aztán megjelent a terepjárójával a XVIII. kerületi bérelt házam előtt, dudált, mint egy eszelős, majd kiszállt a gépkocsiból és elkezdte rángatni a kaput, amit aztán be is tört. Ezt két szomszéd lakó is igazolta a nyomozóhatóság előtt. Bejött az ingatlanba, üvöltözött, szidalmazott, lökdösődött. Egyszer csak a barátnőm felé - akit szintén ocsmány stílusban szidalmazott - tett egy támadó mozdulatot, a sötétben úgy láttam, mintha valami fémtárgy villant volna meg a kezében - nem gondolkodtam, a gumilövedékes fegyveremmel rálőttem.

Hogyan került a fegyver a kezébe?

Előre kikészítettem az asztalra, mert nem tudtam, hogy Fölgye egyedül jön vagy hozza magával az embereit is. Fel kellett készülnöm a legrosszabbra, meg kellett védenem magunkat.

Ki tárcsázta a rendőrség segélyhívószámát?

Elsőként a szomszédok, akik hallották az üvöltözést, és azt, hogy Fölgye betöri a kaput. Később én is felhívtam a rendőrséget, de akkor már tudomásuk volt az esetről, úton voltak a házhoz.

Olyan hírek is napvilágot láttak, hogy Ön egy benzinkútra csalta Fölgyét, majd a bérleményébe, ahol orvul rátámadt.

Igen, több bulvárlapban is megjelent - Fölgye tálalásában -, hogy a lőrinci MOL-benzinkútra csaltam, és kiprovokáltam a balhét. A rendőrség kikérte a benzinkúton elhelyezett kamerák által rögzített felvételeket, amelyeken sem Fölgye, sem én nem voltam látható. Tehát hazudott. Ez egyértelműen bebizonyosodott. Egyébként valaki nagyon szerette volna elvetetni a nyomozást a XVIII. kerületi rendőrkapitányságtól, és egy másik rendőrkapitányságon emberölés kísérletével meggyanúsíttatni - de nem sikerült véghezvinni az elképzelést.

Ki volt ez a „valaki”?

Hamarosan elárulom. Ha eljön az ideje.

Jelenleg - barátnőjével - Budapesttől messze, egy vidéki városban él. Bujkál?

Nem bujkálok, a rendőrségi kihallgatásokon is minden alkalommal megjelentem. Azért döntöttem a vidékre költözés mellett, mert Budapesten nem akartam konfrontálódni senkivel, nem szerettem volna, ha újabb büntetőügyet akasztanak a nyakamba. Az ügy végleges lezárásáig terveztem a vidéki életet, hamarosan visszaköltözünk Budapestre.

Tervez-e jogi lépéseket Fölgye Pállal szemben, hiszen - a nyomozást megszüntető határozat alapján - felmerülhet a gyanú: hamisan vádolta Önt bűncselekmény elkövetésével?

Fölgyével szemben hamis vád, súlyos fenyegetés, garázdaság és rongálás gyanújával is indíttathatnék eljárást - de nem teszem. 7 évet töltöttünk együtt, barátok, munkatársak voltunk. Nálam az ilyen igenis számít, nem ártok annak, akivel hosszú éveket húztam le, jóban-rosszban.

(A Privatkopo.hu lehetőséget biztosít Fölgye Pálnak a megnyilvánulásra, amennyiben a Ferencváros labdarúgócsapatának szurkolói koordinátora reagálni kíván Szabó „Szőke” Ferenc állításaira.)

További friss információk
Kirabolt egy idős házaspárt, majd Angliába szökött - hat év elteltével végre fegyházba vágják
20 ezer forintot rabolt a 17 éves „navajonki”, a rendőrök őrizetbe vették
Megütötte, majd elvette a mobiltelefonját
Ismét életveszélyt okozó testi sértés lett a cigarettatarhálás vége
Elhagyott épületben fojtotta meg az élettársát - a BRFK nyomozói befejezték az óbudai emberöléssel gyanúsított férfi ügyét
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat