Ma: 2020.11.23.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Rugós késsel támadt volt párja élettársára az elhagyott férj
Privatkopo.hu 2020.10.18. 6:31:00

A Debreceni Törvényszék ítéleti tényállása szerint a büntetett előéletű vádlott nem tudta feldolgozni, hogy felesége nem akar vele élni, ezért válásukat követően hónapokon keresztül több alkalommal személyesen - időnként mással is üzenve - fenyegetőzött azzal, hogy leönti sósavval, illetve élettársával együtt leszúrja. „Egy szombaton elvágom a torkodat!” - alig egy héttel a késes támadás előtt ilyen durván fenyegette más jelenlétében a volt feleségét.2019. év nyarán, egy szombat délután a vádlott egyik gyermeke előtt ittasan egy kést mutogatva azzal fenyegetőzött, hogy ne találkozzon sem az édesanyjával, sem annak élettársával, mert akkor mindkettőt megöli. A fiú nyomban figyelmeztette a sértetteket, akik egy ballagási ünnepségen vendégeskedtek.

Az asszony és élettársa késő este hazafelé igyekeztek, amikor a vádlott - aki már több órája egy lakatlan ház udvarán lesben állva várt rájuk - hátulról rátámadt a férfira, és rugós késével két ízben hátba szúrta. Apját pártolva a bántalmazásba bekapcsolódott a vádlott egyik fiatalkorú gyermeke, valamint a keresztfia is. A fiú fellökte anyja élettársát, majd ököllel ütötte, miközben társa teleszkópos bottal ütlegelte. A vádlott a helyzetet kihasználva ismét megszúrta a férfit, akit ezúttal a hasán és a deréktáján ért a penge. A vádlott ezután a közelükben tartózkodó és segítségért kiáltozó volt felesége ellen fordult, egyik fia azonban az anyja védelmére kelve lefogta, a támadásban bűntárs segítői pedig elrángatták a helyszínről.

 A vádlott szándéka kétséget kizáróan emberölésre irányult és csak a véletlennek köszönhető, hogy a sértett túlélte a támadást.

A törvényszék a férfit előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és zaklatás bűncselekménye miatt 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott és védője téves jogi minősítés miatt és enyhítésért jelentett be fellebbezést. Az elkövetéskor 17 éves fiát, valamint a keresztfiát társtettesként elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt a bíróság végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtotta.

A vádhatóság a vádlott támogatóinak terhére, büntetésük súlyosítása miatt fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség megítélése szerint a garázdaság bűntettét csoportosan és felfegyverkezve elkövető személyekkel szemben - akik közül a felnőttkorú, büntetett előéletű terhelt hasonló bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás hatálya alatt állva vett részt a támadásban - hosszabb tartamú és hosszabb próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása indokolt.

A fellebbviteli főügyészség indítványa szerint az emberölés kísérletét megvalósító vádlott vonatkozásában a cselekmények jogi minősítése hiányos, ugyanis nem támasztható kétely az iránt sem, hogy a vádlott szándéka a volt házastársa megölésére is irányult, és az asszony sérelmére emberölés előkészületének bűntette is megvalósult.

A büntetőügyben a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla határoz.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Fenyegetéssel prostitúcióra kényszerítette fiatal „szerelmét” Rafael - kilátásba helyezte, hogy a lány 16 éves húgából is utcalányt csinál
Egyetlen ütéssel okozott maradandó fogyatékosságot
Összefogott apa és fia a félrelépő asszony ellen
Testvérpár rabolt ki egy idős férfit - szexuális szolgáltatást ajánlatával csengettek be
Bűnügyi őrizetben az ózdi trafikrabló
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat