Ma: 2020.09.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Előzetesben a rakamazi emberölés gyanúsítottjai - természetesen „felzárkóztatásra várók”
szon.hu 2011.02.18.
A Nyíregyházi Városi Bíróság nyomozási bírája mai végzésével elrendelte a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével megalapozottan gyanúsítható M. (Mezei) Erika és a bűnpártolás bűntettével megalapozottan gyanúsítható B. Péterné gyanúsítottak előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2011. március 17. napjáig.A megalapozott gyanú szerint M. Erika  2011. február 11. napján az esti órákban Rakamazon egy egyedül  élő 76 éves asszony házába bement, őt olyan súlyosan bántalmazta, hogy a sértett a helyszínen meghalt. Azért ölte meg a D. Lászlóné sértettet, hogy az ékszereit elvegye. Ezután M. Erika az édesanyjához B. Péterné született G. Ágnes gyanúsítotthoz ment, és elmondta neki, hogy megölt egy idős asszonyt. B. Péterné gyanúsított megsemmisítette a bizonyítékokat.

A végzés indokolása szerint az előzetes letartóztatás indoka az, hogy a bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyúak és törvényi fenyegetettségűek, ezért megalapozottan feltehető, hogy csak a legsúlyosabb kényszerintézkedés mellett biztosítható a gyanúsítottaknak az eljárási cselekményeknél való jelenléte. Illetve az is megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabad lábra kerülésük esetén tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével nehezítenék, veszélyeztetnék a bizonyítás eredményét.

Az emberölés minősített esete miatt a büntetés tíz évtől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet. A bűnpártolás bűntette miatt öt évig terjedő szabadságvesztés szabható  ki, ha azt emberöléssel kapcsolatban követik el. A végzéssel szemben a gyanúsítottak éltek fellebbezéssel, így az nem jogerős.

További friss információk
Elgurult a gyógyszer: sodrófával vett elégtételt a megsértett nő
Acélbetétes bakanccsal rugdosta
15, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélték a késes rablókat
Egy 16 éves féleszű levágta magáról a nyomkövetőt, aztán megkéselte a volt jegyesét és annak anyját
Kirabolt egy idős házaspárt, majd Angliába szökött - hat év elteltével végre fegyházba vágják
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat