Ma: 2020.09.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
A tárgyaláson hagyta faképnél Portikot a védőügyvédje
origo.hu/Blikk 2013.07.04. 14:55:00

Vezető ügyvéd nélkül maradt Portik Tamás, a perének harmadik tárgyalási napja késéssel indult, majd Szikinger István, eddigi védője bejelentette, hogy megszűnt a megbízatása. Nem ő az első ügyvéd, aki elhagyta a nehézfiút.Több mint háromnegyed órás késéssel folytatódott szerdán Portik Tamás és két társának büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken.

A csúszás oka nem derült ki, de valószínűleg köze lehetett ahhoz a bejelentéshez, amivel a bíró megkezdte a tárgyalást: Portik Tamás vezető ügyvédje, dr. Szikinger István bejelentette, hogy a megbízatása megszűnt.

Azonban Portik nem marad teljesen védelem nélkül, továbbra is jelen van a tárgyaláson dr. Rácz G. Gábor és dr. Varga Gábor Lajos, akik - ez az első tárgyaláson kiderült - nem sokkal a per kezdete előtt vállalták el az életellenes bűncselekményekkel vádolt Portik védelmét.

Emlékeztetőül: a rendőrségi nyomozás lezárását követően dr. Bánáti Kristóf adta vissza ügyvédi megbízását.

A csütörtöki tárgyaláson a „2-es számúnak" nevezett védett tanú beszélt a vádlott Portik bujkálásáról.

Mint elmondta, a férfi gyakran szervezett találkozókat Bécsben, de ha úgy tartotta kedve, haza is látogatott, hogy ellenőrizze az üzletmenetet. Ilyenkor a Művészinas nevű ven­déglátóhelyen is időzött, fittyet hányva arra, hogy keresik a zsaruk. ­Információink szerint Portiknak három különböző útlevele volt, amelyek más-más névre szóltak, így tudott átcsúszni az ellenőrzéseken.

- Portiknak külföldön komoly befektetései vannak. Nem egy országban van bankszámlája, sőt cége is. A 90-es években, amikor körözték, több különböző útlevéllel utazgatott. Gyakran volt Magyarországon, nem érdekelte, hogy keresik. Jelentős időt töltött el Ausztriában, Hollandiában és Amerikában is - mondta el a Blikknek a szegedi Csillagbörtönben raboskodó Portik Tamás egyik embere, aki állította: a rendőrségi vezetők közül többen is tartották Portikkal a kapcsolatot akkor, amikor körözést adtak ki ellene.

Az akkori utazásai során építette ki külföldi kapcsolatrendszerét, és helyezte el - „jegelte” - a pénzét. Mint megtudtuk, jelenleg azért vannak anyagi problémái, mert nem fér hozzá a külföldi bankokban elhelyezett összegekhez.

További friss információk
Ismét életveszélyt okozó testi sértés lett a cigarettatarhálás vége
Elhagyott épületben fojtotta meg az élettársát - a BRFK nyomozói befejezték az óbudai emberöléssel gyanúsított férfi ügyét
„Mikor döglesz már meg, te rohadék?” - üvöltötte a férfi a feleségének, majd forró ételt öntött a fejére
Pisztollyal fenyegetőzött és ütött egy 26 éves férfi
Prostituáltakat futtattak a cigányok - a bevételt elvették a lányoktól, abból fedezték saját életvitelüket
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat