Ma: 2020.09.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Rátörték az ajtót, és dunyhát nyomtak az idős asszonyra a „nomádok”
FMH 2011.01.26.

Pázmánd - Újabb bűncselekmény tartja izgalomban a települést. Karácsony előtt üldöztek két autót, keddre virradóra Kati néni az újságkihordótól kért segítséget.A betört ajtót kalapálta össze Kati néni fia, amikor kedden déltájt megérkeztünk a pázmándi fő utca kis házához a polgármester asszony, Virányiné Reichenbach Mónika kíséretében.

- Hajnal óta talpon vagyok, azért hívtam a szerkesztőséget már kora reggel,hogy elmondjam a szomorú hírt - a polgármester asszony nem először ugrik talpra, ugyanis tavaly, december 23-án már az egész falu összefogott, hogy megpróbáljanak elkapni egy betörő társaságot. - Akkor leverték a riasztót, a falu közepén lévő házba akartak bemenni. Pillanatok alatt összejöttünk, volt, aki gyalogosan indult a betörők nyomába, mások kocsival. Tudtuk, hogy a nadapi útra ment egy részük, ott akkora sár volt, reméltük, kibukkannak valahol. Nem volt szerencsénk.

Ahogy Czakó Dánielné, Kati néninek sem az éjszaka.

- A Való világot néztem, vége lett, mentem lefeküdni - mesélte a néni kicsit már megnyugodva. - A kutya a konyhában, a vackán szokott aludni, elkezdett ugatni. Mondtam neki, hogy hallgasson, hangosan is rászóltam. Aztán egyszer csak bent volt két ember a szobában, a fejükön csuklya, a kezükön kesztyű. Próbáltam felkelni, hogy kimegyek a fürdőszobába, ráállok a kád szélére, kiabálok a fiamnak, itt lakik a szomszédban, de az egyik nem engedett. Visszadobott az ágyra, rám nyomta a dunyhát, közben kiabált velem, hogy fogjam be a pofám. Visszakiabáltam, fogd be te, mondtam neki. Meg azt is, hogy csak fele annyit dolgoztál volna az életben, mint én, tudnád, mi a munka.

Kati néni otthonát tökéletesen felforgatták. Még a prézlis zacskót is kiborították, a kéményajtót kinyitották, oda is benéztek. Keresték a pénzt, amit sajnos meg is találtak, el is vittek.

- A napokban megjön a nyugdíj, annyi pénzem lesz. Még az aprót is elvitték innen az unokáim, a dédunokáim fényképe mellől. Amikor már csend lett, felvettem a papucsom és kimerészkedtem a kapuhoz. Akkor jött az újságos, hozza minden hajnalban a Hírlapot, ő segített. Becsöngettünk a fiamhoz, mondtam neki, jöjjön, mert betörtek.

- Annak idején, amikor a polgármestereknek fejtágítót tartottak, megkérdeztem a belügyminisztert, mi lesz a sorsa a településőrségnek? Azt a választ kaptam, hogy a rendőrséget erősítik. Én lennék a legboldogabb, a falu ad szolgálati lakást, már megkötöttük a szerződést, jövőre lesz rendőrünk, reméljük mindig, állandóra. Addig is átszervezzük a polgárőrséggel, a településőrökkel a szolgálatot, tarthatatlan, hogy ilyen veszélyben vannak az idős emberek, az otthonaink.

Kati nénit megvizsgálta az orvos, a karján kék foltok, két oldalt fájdalmat érez. Papucsban vitték be a kapitányságra, a házban dolgoztak nyomozók, a technikusok, a kutya pedig elindult egy nyom után. Megállt egy közeli háznál, állítólag a rendőrök elvittek két embert, elengedték őket, mivel nem hozhatók összefüggésbe a betöréses lopás ügyében indult nyomozással. A minősítés változhat, de a nénit a köznyelv szerint kirabolták.

- Tavaly november 23-án, Úrhidán, lakásában ütöttek le egy férfit, vittek el 260 ezer forintot

- December elején Söréden idő asszonyt ért támadás az otthonában

- December 31-én Abán két álarcos támadt egy idős asszonyra, elvitték értékeit

- Sárkeresztúron két férfi álarcban vert meg, fosztott ki egy idős asszony január 13-án

A rendőrség egy férfit elfogott, társait keresi, minden, a bűncselekményekkel kapcsolatos információt várnak.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Ismét életveszélyt okozó testi sértés lett a cigarettatarhálás vége
Elhagyott épületben fojtotta meg az élettársát - a BRFK nyomozói befejezték az óbudai emberöléssel gyanúsított férfi ügyét
„Mikor döglesz már meg, te rohadék?” - üvöltötte a férfi a feleségének, majd forró ételt öntött a fejére
Pisztollyal fenyegetőzött és ütött egy 26 éves férfi
Prostituáltakat futtattak a cigányok - a bevételt elvették a lányoktól, abból fedezték saját életvitelüket
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat