Ma: 2020.09.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Hét év fegyházra ítélték a nyíregyházi késelőt
MTI 2011.06.25. 8:16:00

Hét év fegyházbüntetést szabott ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság pénteken nem jogerősen egy 37 éves férfira, aki tavaly az utcán késsel megszúrt egy embert Nyíregyházán.Zagyva Zoltánt életveszélyt okozó testi sértés bűntettében találta bűnösnek a megyei bíróság, és - mint többszörösen visszaesőt - fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A vádlottat mellékbüntetésként hat évre a közügyek gyakorlásától is eltiltották.

A tényállás szerint a vádlott évek óta rendszeres drogfogyasztó, s a 2010 októberében elkövetett bűncselekmény előtt is alkoholt, nyugtatót, illetve kábítószert vett be. Aznap este az egyik nyíregyházi kocsmába tartva találkozott az általa nem ismert sértettel, aki egy parkolóban "végezte a dolgát". Ezt a vádlott szóvá tette és ki akarta hívni a rendőrséget. A férfit azonban ez nem érdekelte, elindult hazafelé, majd visszafordult és néhány lépést tett a vádlott felé, aki erre elővette a rugós kését és áldozatát combon szúrta.

A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét a gyors orvosi segítség mentette meg.

Az eljárás során Zagyva Zoltán azt mondta, hogy a sértett támadta meg őt és feléje rúgott. Ezt a védekezést azonban a bíróság nem fogadta el, mivel a nyomozás során tett vallomásában a vádlott még úgy nyilatkozott, hogy a sértettnek a felé való lépését érzékelte támadó magatartásként.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

További friss információk
Ismét életveszélyt okozó testi sértés lett a cigarettatarhálás vége
Elhagyott épületben fojtotta meg az élettársát - a BRFK nyomozói befejezték az óbudai emberöléssel gyanúsított férfi ügyét
„Mikor döglesz már meg, te rohadék?” - üvöltötte a férfi a feleségének, majd forró ételt öntött a fejére
Pisztollyal fenyegetőzött és ütött egy 26 éves férfi
Prostituáltakat futtattak a cigányok - a bevételt elvették a lányoktól, abból fedezték saját életvitelüket
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat