Ma: 2020.11.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Italt és szállást kért az arcmaszkot viselő rabló
Privatkopo.hu 2020.10.20. 10:28:00

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség többszörösen minősített rablás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki 85 éves áldozata tanyáján - orvosi maszkban - megjelenve italt és szállást kért, majd egy késsel kirabolta az idős férfit.A vádirat szerint a mélykúti férfi 2020. június 8-án, délben - arcán orvosi szájmaszkot viselve - megjelent a 85 éves sértett tanyájának udvarán, ahol italt és szállást kért. Az idős férfi a tanya lakrészébe beengedte a vádlottat, aki hirtelen az ágyra lökte őt és az asztalról felvett egy 10 cm pengehosszúságú kést. A támadó a kést az ágyon fekvő tanyatulajdonosra fogta és a ruházatát, ágyát és szekrényeit átkutatta. Az idős férfi a támadás miatti félelmében a nadrágjából elővett 500 forint aprópénzt és átadta a rablónak.

A vádlott ezután a konyhában magához vett egy hosszabb pengéjű kést is és folytatta a kutatást. A sértett ekkor félelmében további 7500 forint készpénzt adott át a rablónak, aki ezt követően távozott a tanya területéről.

Nem sokkal a rabló - kihasználva, hogy a sértett segítséget kérve elhagyta a tanyáját - visszament és az ingatlanból élelmiszert is magával vitt. A kiskunhalasi rendőrök még aznap elfogták és megtalálták nála a lopott élelmet, így a sértett kára részben megtérült.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottat felfegyverkezve, bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, valamint lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss információk
Bűnügyi őrizetben az ózdi trafikrabló
Magas volt a maligánfok: megütötte a villamosvezetőt, aztán a villamos ellen fordult
Emberölés kísérlete miatt vettek őrizetbe egy 70 éves férfit
Ütötte-verte, prostitúcióra kényszerítette
Féltékenységből verte össze élettársát
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat