Ma: 2018.12.05. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Halálra verte hét hónapos kislányát - alkoholizált, nyugtatókat szedett az „anya”
HP 2017.10.31. 8:37:00

Minősített emberöléssel vádolta meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség azt a nőt, aki 2016 nyarán - egy Sopronhoz közeli településen - halálosan bántalmazta hét hónapos kislányát. Az „anyát” akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is sújthatja a bíróság.A vádirati tényállás szerint az akkor 28 éves nő évek óta Svájcban élt, 2008-ban született első gyermekét a testvére nevelte. A nő itthoni egzisztenciája nem volt biztosított akkor sem, amikor második gyermek születését követően, 2016 májusában hazatért, ezért néhány héttel később egy alkalmi ismerőséhez költözött.

A nő gyakran fogyasztott alkoholt, valamint nyugtatókat és antidepresszánsokat szedett, utóbbiakat egyik ismerősétől szerezte be a számára. Az elkövetés napján, 2016. október 8. napján az antidepresszáns napi ajánlott adagjának nyolcszorosát vette be. Kora délután, mivel a hét hónapos kislány sírása idegesítette, a begyógyszerezett vádlott a gyerek fejét legalább háromszor megütötte, majd felkapta a csecsemőt és nagy erővel, hosszasan rázta, amitől a baba szinte azonnal meghalt. Az elkövető a kislány testét ezt követően a földre fektette és rendet rakott a szobában; órákkal később így talált rájuk a nő élettársa, aki segítséget hívott, de akkor a gyerek már nem élt. Halálának oka kiterjedt agyzúzódás volt.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja, e bűncselekmény 10 évtől akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Kalapáccsal ütött
Csak a szokásos: balhéztak a cigányok - késsel vettek elégtételt egy „beszólás” miatt
Eszméletlenre verte, majd vízaknába dobta barátnőjét
Angliába ment dolgozni - búcsúzóul még teherbe ejtette a 13 éves nevelt lányát
Férfi álnéven zsarolt a 30 éves nő
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat