Ma: 2018.12.05. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Szexuális erőszak, kifosztás, súlyos testi sértés kísérlete: 10 év szabadságvesztésre ítélték a debreceni ösztönlényt
HP 2017.10.25. 8:56:00

Tíz évre súlyosította a bíróság annak a férfinak a büntetését, aki tavaly októberben szexuális célzattal támadt rá egy fiatal nőre, Debrecenben, a Bem téren. A súlyosabb ítélet kiszabásánál a bíróság figyelembe vette, hogy az elkövető halálos fenyegetéseket is alkalmazott a sértettel szemben, a megbánásnak pedig a másodfokú tárgyalásán a szikráját sem mutatta.A Debreceni Járásbíróság erőszakkal, élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak és kifosztás bűntettében, valamint súlyos testi sértés kísérlete miatt mondta ki bűnösnek a debreceni Bem téren, tavaly októberben elkövetett szexuális erőszak vádlottját.

A másodfokú bíróság nyilvános ülésen kihirdetett ítéletében 10 évre súlyosította az elsőfokú bíróság által a vádlottra ez év júniusában halmazati büntetésül kiszabott 9 év fegyházbüntetést. Egyebekben helybenhagyta a Debreceni Járásbíróság ítéletét, amelyben a vádlottat 10 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta. A férfinak csaknem 1 millió 800 ezer forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie, és feltételes szabadságra sem lesz bocsátható.

A másodfokú bíróság felülbírálati eljárása során úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú bíróság mindenben betartotta a perrendi szabályokat, alapos bizonyítást folytatott le, túlnyomórészt megalapozott tényállást állapított meg, a törvényesen beszerzett bizonyítékok birtokában helyesen minősítette a vádlott cselekményeit.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott 2016. október 8-án, Debrecen belvárosában szórakozott, alkoholt fogyasztott és ittas állapotba került. A sértett szintén a belvárosban időzött, az éjszaka folyamán a barátjánál volt, akitől hajnali 4 óra körül távozott, és a Nyíl utcán a villamos felé tartott. A Méliusz Könyvtárnál járt, amikor támadója a háta mögé lépett, a Bem téri parkos részhez tuszkolta és közölte vele, hogy meg fogja erőszakolni.

A parkban a sértett segítségért kiabált, megkarmolta és próbálta megütni támadóját, erre az legalább négyszer ököllel fejen és tarkón ütötte a lányt. A bántalmazás során a férfi azt is közölte áldozatával, hogy nem fogja túlélni az aznapot. Ezután alulról levetkőztette és szexuális aktusra kényszerítette a lányt, aki ellenkezett, és pénzt ajánlott a vádlottnak, ha elengedi őt. Rövid idő után a vádlott megállt és közölte, hogy elfogadja az ajánlatát. A sértett a táskájából 13 ezer forintot adott oda a férfinak, aki ezt követően elfutott a Nagyerdő irányába.

A lány a Bem téri kereszteződésnél egy arra haladó taxistól kért segítséget, nem sokkal később pedig a rendőrök is kiérkeztek a helyszínre.

A Debreceni Törvényszék tanácselnöke az ítélet szóbeli indokolásakor elmondta: az elsőfokú bíróság ítélete ellen mindkét oldalról érkezett fellebbezés az ügyben. Az ügyészség a büntetés súlyosítására, míg a vádlott és védője elsődlegesen felmentésre, másodlagosan enyhítésre, illetve a védő a nyilvános ülésen hatályon kívül helyezésre tett indítványt. A büntető tanács elnöke kifejtette, hogy a másodfokú bíróság azért súlyosított a vádlottra kiszabott szabadságvesztés büntetés tartamán - s azt a középmértékben állapította meg -, mivel a vádlott a cselekményét éjjel, útonálló módon, megöléssel fenyegetve követte el. Emellett súlyosító körülmény az is, hogy a vádlott többszörös visszaeső volta mellett számos esetben volt büntetve, és jelen cselekményének elkövetése és legutóbbi szabadulása között egy hónap sem telt el. Míg az elsőfokú eljárás során a vádlott látszólagos megbánást tanúsított, addig a nyilvános ülésen ennek nyomát sem tapasztalta a bíróság.

A Debreceni Törvényszék határozatával a Debreceni Járásbíróság ítélete jogerőre emelkedett és végrehajthatóvá vált.

További friss információk
Kalapáccsal ütött
Csak a szokásos: balhéztak a cigányok - késsel vettek elégtételt egy „beszólás” miatt
Eszméletlenre verte, majd vízaknába dobta barátnőjét
Angliába ment dolgozni - búcsúzóul még teherbe ejtette a 13 éves nevelt lányát
Férfi álnéven zsarolt a 30 éves nő
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat