Ma: 2020.10.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Cigányisztán: egymás után hét fiút is megvert a rablóbanda
heol.hu 2011.01.14.
Az egri rendőrök elfogták azt a nyolc főből álló bandát, akik több fiatal fiút bántalmaztak.

Múlt pénteken kora délután az egri autóbusz-állomás közelében egy 16 éves fiút, egy több fős társaság körbevett és cigarettát kértek tőle. Ezt követően többször megütötték, megrugdosták, majd elmentek a helyszínről.
Öt perc múlva nem messze az előző helyszíntől egy 17 éves fiút állított meg a társaság ugyanazzal az indokkal. A nyakában lévő fülhallgatót kitépték, majd egyikük arcon ütötte és a falnak lökte a sértettet. Szintén aznap, mintegy fél órával később egy 17 éves fiútól az egri Érsekkertben kért cigarettát egy több főből álló társaság, majd körbeállták, és bántalmazták, többször megütötték, megrugdosták. A megtámadott fiú könnyű sérüléseket szenvedett.

Az eddigi adatok alapján a társaság a nap folyamán több, fiatal fiú sérelmére követte el cselekményét, további négy esetben kértek cigarettát és bántalmaztak fiatalokat.

Az Egri Rendőrkapitányság munkatársai a minden részletre kiterjedő adatgyűjtésnek köszönhetően január 11-én, a kora esti órákban elfogtak egy nyolcfős társaságot, akik gyanúsíthatók a bűncselekmények elkövetésével - tájékoztatott Soltész Bálint megyei rendőrségi sajtószóvivő.

A 15-16 év közötti fiúkat gyanúsítottként hallgatta ki az Egri Rendőrkapitányság. Ellenük többrendbeli, csoportosan elkövetett garázdaság és rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.  A rendőrség a gyanúsítottakat őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk elrendelésére.

Kapcsolódó: „A Cigány Politológusok és Szakértők Szövetsége állást foglal a kisebbségi törvény reformirányával kapcsolatban, ,amelyhez konkrét javaslatokat tesz, ,miközben kéri a cigány társadalom, a népünk támogatását, miután mint szabad cigány/roma ember kérdésről-kérdésre, pontról-pontra végiggondolta okfejtéseink és javaslataink a cigány társadalomra irányuló építő, fejlődést segítő, biztonságot és nagyobb szabadságot jelentő jellegét.

A Cigány Politológusok és Szakértők Szövetsége reményét fekteti abban, hogy a hazai gádzsó társadalom nem próbál álságos lenni az egyszerű jogszabály módosítások miatt, hiszen alig egy hónapja a cigányságra szabottak törvényeket,, amelyek érdekében még az alkotmányt is módosították pl: a 20 ezer forinti lopások esetében, és a büntethetőségi korhatár leszállításával.” (Szó szerinti idézet Balogh Artúrtól, aki a hangzatos nevű Cigány Politológusok és Szakértők Szövetsége nevében fogalmazta meg magvas gondolatait - privatkopo.hu)

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Már emberölés gyanújával nyomoznak a bári kastélytűz ügyében, amelyben egy budapesti milliárdos életét vesztette
Elgurult a gyógyszer: sodrófával vett elégtételt a megsértett nő
Acélbetétes bakanccsal rugdosta
15, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélték a késes rablókat
Egy 16 éves féleszű levágta magáról a nyomkövetőt, aztán megkéselte a volt jegyesét és annak anyját
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat