Ma: 2020.09.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Brutális bűncselekmények elkövetésével vádolják a követelésbehajtó cég tulajdonosát - Eddig 20 évet töltött rácsok mögött
privatkopo.hu 2011.03.03.

Március 7-én, a Gödöllői Városi Bíróságon kezdődik annak a férfinak a büntetőpere, akit az ügyészség különböző erőszakos bűncselekmények elkövetésével vádol. A büntetett előéletű H. Zoltánnak - a vádirat szerint - súlyos testi sértés, kényszerítés, személyes szabadság megsértése, valamint szemérem elleni erőszak miatt kell bíróság elé állnia. A férfi jelenleg egy követelésbehajtással foglalkozó cég többségi tulajdonosa.A Gödöllői Városi Bíróság hétfőn kezdi tárgyalni H. Zoltán büntetőügyét. A Pest Megyei Főügyészség főügyész helyettese, dr. Csecserits István tájékoztatása szerint a brutális férfit 1. rendbeli súlyos testi sértés, 2 rendbeli kényszerítés, 2 rendbeli személyes szabadság megsértése és 1 rendbeli szemérem elleni erőszak elkövetésének bűntettével vádolják. H. Zoltán a terhére rótt cselekményeket 2008-ban és 2009-ben volt felesége, valamint (a szexuális jellegű bűncselekményt) annak lánya ellen követte el, aki kevéssel a szörnyűség bekövetkezése előtt töltötte be 18. életévét.

Mindezek ellenére H. egyetlen percet sem töltött előzetes letartóztatásban. Ennek okát firtató kérdésünkre a Pest megyei főügyész helyettes a következőket válaszolta:

„Az előzetes letartóztatás nem büntetőjogi szankció, hanem az eljárás sikerének biztosítását szolgálja. A büntetőeljárás eredményes lefolytatását a terhelt eddig nem akadályozta, ezért nem volt indokolt vele szemben az előzetes letartóztatás elrendelése.”

Börtönszerelemnek indult - pokol lett a vége

A privatkopo.hu úgy tudja: a vádlott korábbi börtönbüntetése során ismerkedett meg volt feleségével, aki főhadnagyként dolgozott abban a büntetés-végrehajtási intézetben, ahol H. - éppen aktuális - szabadságvesztését töltötte. A hölgy később elhagyta a fegyveres testületet, és feleségül ment a - különböző erőszakos jellegű bűncselekmények miatt - többszörösen büntetett előéletű férfihez, de kapcsolatuk - H. Zoltán agresszív, brutális magatartása következményeként - rövid időn belül megromlott, és házasságuk válással végződött.

Bűnügyi portálunk értesülése szerint H. Zoltán eddig összesen mintegy 20 évet (eddigi életének csaknem felét) töltött rácsok mögött, bűnelkövetési palettája igen színes képet mutat, ugyanis rablásokért, lopásokért, továbbá erőszakos nemi közösülés, és életveszélyt okozó testi sértés miatt ítélték el. Utóbbi bűncselekményt az 1990-es években, akkori élettársa ellen követte el, akit kis híján halálra késelt. Az elvetemült férfit kommandósok fogták el.

Nem csak a magánéletben brutális…

A férfi utolsó börtönbüntetéséből 2002-ben szabadult, két évvel később egy követelésbehajtással foglalkozó vállalkozást hozott létre, gödöllői székhellyel. Értesüléseink szerint a cégnek nem sikerült osztatlan elismerést kivívnia a szakmában, többen úgy vélik, behajtási módszereik gyakran a törvényesség határát súrolják - a törvénytelenség oldaláról.

- H. Zoltán emberei talpig feketébe öltözve, „adósságkezelés” felirattal ellátott sárga láthatósági mellényt viselve keresik fel a delikvenseket, fellépésük leginkább a „berúgjuk az ajtót, aztán jól pofán vágjuk” stílust tükrözi - fogalmazta meg véleményét portálunknak az egyik ismert biztonsági társaság szakembere. - Kifejezetten rossz hírük van a szakmában, és nem csak az agresszív, olykor a tettlegességet sem mellőző „problémakezelésük” miatt, hanem azért is, mert H. cége feketén, munkaszerződés/megbízási szerződés nélkül foglalkoztat(ta) az „adósságkezelő” munkatársakat, ami felvetheti a munkáltatással összefüggésben elkövetett adócsalás bűntett gyanúját. H. egyébként nemrégiben eladta kétes hírnévnek örvendő, súlyosan eladósodott cégét egy - a szakmában - teljesen ismeretlen személynek, és most egy másik kft-t gründol, amelynek ő a többségi tulajdonosa, míg az ügyvezető igazgatói tisztséget egy törékeny hölgyemény tölti be. Információim szerint módszereikben nem történt változás… Számomra érthetetlen, hogy az illetékes hatóságok miért nem lépnek fel ellenük, miért nézik tétlenül ámokfutásukat? - tette fel a költői kérdést informátorunk.

A cég honlapján olvasható tájékoztatás szerint a társaság kintlévőség-kezeléssel, továbbá - partnerein keresztül - objektum őrzés-védelemmel, rendezvénybiztosítással, fegyveres őrzéssel, megfigyelőrendszerek telepítésével, személyvédelmi testőrök közvetítésével, valamint pénzkísérettel foglalkozik.

Megjegyzés: Bűnügyi portálunk megkereste H. Zoltánt, aki írásban feltett kérdéseinkre nem válaszolt.

(Fotók: illusztráció)

További friss információk
Ismét életveszélyt okozó testi sértés lett a cigarettatarhálás vége
Elhagyott épületben fojtotta meg az élettársát - a BRFK nyomozói befejezték az óbudai emberöléssel gyanúsított férfi ügyét
„Mikor döglesz már meg, te rohadék?” - üvöltötte a férfi a feleségének, majd forró ételt öntött a fejére
Pisztollyal fenyegetőzött és ütött egy 26 éves férfi
Prostituáltakat futtattak a cigányok - a bevételt elvették a lányoktól, abból fedezték saját életvitelüket
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat