Ma: 2020.08.31. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Balhés rokonság: vasvillával és vascsővel támadtak a rendőrökre a cigányok
ZH 2011.02.23.

Rátámadt az intézkedő rendőrökre az a kompánia, melynek tagjait minap ítélte el a zalaegerszegi bíróság. Az első összecsapásra még 2009 július utolsó napján került sor, amikor kora este a neszelei családhoz - lopás miatt keresett személyekért - ment ki három rendőr.Érkezésükre Kolompár Anita fenyegetőzni kezdett, majd szidalmazásuk közepette fejszét ragadott, amit szerencsére már nem volt módja használni az egyik rendőr közbeavatkozásának köszönhetően.

Az esetből okulva pár hónappal később, október 19-én már tucatnyi rendőr indult a neszelei családhoz egy körözött férfi elfogására. Ténykedésüket videokamera is rögzítette, így az események rekonstruálása kevéssé okozott gondot. A rendőrök megtalálták a házban a keresett férfit, aki tulajdonképpen ellenkezés nélkül tűrte, hogy megbilincseljék, nem így a népes rokonság. Fenyegették, szidalmazták a rendőröket. Kolompár Anita, látva bátyja megbilincselését, az intézkedő rendőrre támadt, majd beszállt az inzultusba Kolompár Róbert is. Őt azonban gyorsan földre teperték és megbilincselték. Ezt is hisztérikusan fogadta Kolompár Anita, aki ruhájuknál fogva próbálta elrángatni a rendőröket. Ehhez csatlakozott Forgács Ilona, aki szintén igyekezett lefogni, akadályozni az intézkedő rendőröket. Ezután a megbilincseltek elszállítása se ment könnyen. A két nő mellé három férfi is beszállt a csatába. Egyikük gázpalackot hozott, hogy majd meggyújtsák és felrobbantsák, de ezt az egyik rendőr megakadályozta. Ekkor már vascső, gereblye és vasvilla is előkerült. A rendőrségi autók távozását is minden módon igyekeztek meggátolni, Kolompár Ferenc a kocsi mögé feküdt, Bálint Ferenc pedig kocsijával a kapuba hajtott, hogy elállja az utat.

Csak többszöri felszólításra sikerült szabad utat biztosítani, és a két megbilincselt férfival távoztak a rendőrök.

A hivatalos személy elleni erőszak miatt - és még néhány lopásért - Kolompár Anitát 3 év börtönre ítélték. Kolompár Róbert és Dunai László 2-2 év, míg Bálint Ferenc 2 év 4 hónap börtönt kapott. Kolompár Ferenc büntetése 1 év 3 hónap, Forgács Ilonáé pedig 1 év 6 hónap - esetükben a szabadságvesztés végrehajtását három, illetve négy évre felfüggesztették.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, de több vádlott esetében - fellebbezésük folytán - nem jogerős.

További friss információk
Ököllel ütötte ismerősét egy fiatalkorú, a sértett súlyos sérülést szenvedett
Jogerősen elítélték a szomszédját fegyverrel életveszélyesen megsebesítő férfit: 7 év börtönbüntetést kapott
Őrizetbe vették a süttői kettős emberölés gyanúsítottját - az egyik áldozat 26 éves öccse követte el a bűncselekményt
Különös kegyetlenséggel végzett az őt pénzelő nagynénjével a 24 éves drogfüggő férfi
Bántalmazta volt élettársát, majd fenyegetéssel pénzt szerzett tőle
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat