Ma: 2020.08.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
Belobbant egy gázvezeték Miskolcon - ketten megsérültek
MTI 2011.09.15. 12:17:00

Egy munkás életveszélyes, egy pedig súlyos sérülést szenvedett, amikor belobbant egy gázvezeték csütörtök délelőtt Miskolcon, a Városház téren - mondta el a helyszínen Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), a város polgármestere az MTI-nek.Egy nagy gázcsőből szivárgott a gáz, a területen a Tigáz alvállalkozói dolgoztak. A gödörben két munkás volt, amikor a gáz belobbant, egyikük testfelületének hetven százaléka megégett, ő életveszélyes állapotban van, a másik munkás testfelületének a felén szenvedett égési sérüléseket - tette hozzá.

A hatóságok azonnal lezárták az érintett területet, és kiürítették a környékbeli épületeket.
   
Jelenleg a gázcsőszakasz kizárása zajlik - ez több óráig eltart majd -, hogy ne történjen sorozatos berobbanás. A városháza és a megyeháza épületeit is kiürítették, egészen a Pátria-tömbig - részletezte.
   
A polgármesteri hivatal dolgozói a Miskolc Holding Zrt. épületében kaptak helyet, ideiglenesen ott végzik a munkát.
   
A belobbanáskor a vezeték többméteres lánggal égett, a tüzet még nem oltották el. A gázszolgáltató szakemberei most egy csapot próbálnak behelyezni, hogy így oldják meg a kizárást, ha ez nem sikerül, az egész vezetéket lezárják.
   
A veszély elhárításáig a Tiszai pályaudvar és a Thököly út között villamospótló autóbuszok közlekednek az éjszakai villamospótló járatok útvonalán - tájékoztatta a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. az MTI-t.

További friss információk
Öten meghaltak és négyen életveszélyesen megsérültek Balatonfőkajárnál
Süttői tűz: emberölés gyanújával nyomoz a rendőrség
Bedrogozva okozott halálos közlekedési balesetet
Jogosítvány nélkül, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt okozott halálos közlekedési balesetet az Elit Taxi sofőrje, akivel szemben felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja is - a rendőrség őrizetbe vette a férfit
Cserbenhagyás miatt keresik a nyíregyházi rendőrök (fotó)
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat