Ma: 2020.08.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
Háromszáz ittas autós bukott le húsvétkor
MTI 2013.04.03. 14:41:00

A Józan húsvét elnevezésű akció március 25-én indult egészen hétfőig tartott. Az egyenruhások azt ígérték, a közlekedők naponta legalább 4-4 órában számíthatnak fokozott közúti ellenőrzésekre az ország minden részén.Így is lett, összesen 15 ezer embert állítottak meg. Kiderült, idén kevésbé volt „alkoholittas” az ünnep: mindössze 324 sofőrnél színeződött el a szonda. Ez 2,12 százalékot jelent, ami kevesebb, mint a bejelentés nélkül végzett ellenőrzések alatt jellemző. Általában ugyanis az érintettek 4 százalékánál mutatnak ki ittasságot.

Az akció eredményeiről az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetője elmondta, összesen
54 jogosítványt vettek el a helyszínen a húsvéti ünnepek alatt, ebből 52-t ittasság miatt vontak be. Helyszíni bírságot 2454 esetben szabtak ki, 450 szabálysértési eljárást indítottak és 82 büntető feljelentést tettek, továbbá 2737 közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

Óberling József hangsúlyozta: idén egyetlen halálos baleset sem történt húsvétkor, ezzel szemben tavaly négy ember vesztette életét.

Aki azt hiszi, egy időre vége a nagyszabású akcióknak, téved. Maratoni ellenőrzések vannak/lesznek az egész országban a következő hónapokban. Az egyenruhások elsősorban határsértőkre, szabályszegő autósokra, biciklisekre utaznak majd.

További friss információk
Öten meghaltak és négyen életveszélyesen megsérültek Balatonfőkajárnál
Süttői tűz: emberölés gyanújával nyomoz a rendőrség
Bedrogozva okozott halálos közlekedési balesetet
Jogosítvány nélkül, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt okozott halálos közlekedési balesetet az Elit Taxi sofőrje, akivel szemben felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja is - a rendőrség őrizetbe vette a férfit
Cserbenhagyás miatt keresik a nyíregyházi rendőrök (fotó)
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat