Ma: 2017.12.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
Galériáról zuhant le egy 5 hónapos gyermek - vádat emeltek az anya ellen
HP 2017.10.03. 14:12:00

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy fiatal nő ellen, mert a gyanú szerint az ő mulasztása miatt esett le egy lakás galériájáról, és szenvedett életveszélyes sérüléseket tavaly nyáron az 5 hónapos gyermeke.A vádirat szerint a 20 éves nő egy Budapest VIII. kerületi önkormányzati lakásban élt együtt a 2016 márciusában született gyermekével - és több hozzátartozójával -, a kicsit egyedül nevelte és gondozta, mert az apa nem élt velük.

A lakásban kettejük lakrésze a konyha felett kialakított, a padlótól 2,6 méter magasságban lévő galérián volt, amelynek volt egy 1 méterszer 50 centis, fedetlen nyílása. A galérián, az említett nyílástól több méteres, biztonságos távolságban volt a gyereknek egy ráccsal ellátott kiságya, és a védőnő többször fel is hívta az anya figyelmét arra, hogy a kisfiút tartsa a számára biztonságos gyerekágyban.

Ennek ellenére a nő a gyermekét rendszeresen maga mellett altatta, a rés közvetlen közelében lévő matracon.

2016. augusztus 11-én, este etetés miatt kivette a gyereket annak ágyából, majd ismét maga mellé fektette a matracra, a nyílás közelében lévő részre. Amikor a vádlott később elaludt, a gyermek mintegy 2,6 métert zuhanva a matracról a résen keresztül leesett a konyha kövezetére.

A lakásban tartózkodók rögtön kihívták a mentőket, akik a gyermeket életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A Fővárosi Főügyészség az anyát gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja, és vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

További friss információk
Bedrogozva okozott halálos közlekedési balesetet
Holttestet találtak egy leégett bakterházban
Halálos baleset Hévízgyörkön
Bedrogozva okozott halálos közlekedési balesetet
Rendőrautó és személygépkocsi ütközött - egy személy életét vesztette, többen megsérültek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat