Ma: 2020.08.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
Válságos állapotban az elsodort fiatal nő, a pilótát őrizetbe vették
MTI/Bors 2014.07.03. 14:08:00

Repülőgép ütött el egy 18 éves kecskeméti lányt szerdán, Pusztaszeren. A fiatal többedmagával volt a repülőtéren: a gépen egyik barátnője ült, akinek sétarepülés volt a születésnapi meglepetése.A Csongrád megyei Pusztaszer repülőterére mentőhelikopter érkezett szerda délelőtt. A landoló géptől nem messze riadt fiatalok álltak körben. A földön egyik barátnőjük feküdt eszméletlen állapotban, miután egy leszálláshoz ereszkedő repülő kereke fejen találta.

- A repülőtér felett egy kisrepülőgép pilótája manőverezés közben elveszítette az uralmát a gép felett, majd annak kerekével elsodort egy ott lévő 18 éves kecskeméti nőt. A sérültet mentőhelikopter szállította a Szegedi Traumatológiai Klinikára - közölte dr. Szenti Szabolcs százados, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A repülőn az elütött lány barátnője utazott, akinek a születésnapját ünnepelték, és meglepetésként kapta ajándékba a tizenöt perces sétarepülést.

A fiatalok lent kameráztak és integettek, míg társuk röpködött a levegőben. A társaság egy Kecskemétről érkezett néptáncos csapat, akik a repülőtér szomszédságában táboroztak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a légi közlekedés veszélyeztetése vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a pilóta ellen. Kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette, és előterjesztést tett az ügyészségnek arra, hogy tegyenek indítványt a bíróságon a férfi előzetes letartóztatására. Megalapozott gyanújuk szerint a pilóta a légi közlekedésre vonatkozó szabályok megszegésével többször túlzottan alacsonyan repült, majd egy ilyen manőver során sodorta el kerekével a nőt, akinek állapota szerdán este válságos volt.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Öten meghaltak és négyen életveszélyesen megsérültek Balatonfőkajárnál
Süttői tűz: emberölés gyanújával nyomoz a rendőrség
Bedrogozva okozott halálos közlekedési balesetet
Jogosítvány nélkül, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt okozott halálos közlekedési balesetet az Elit Taxi sofőrje, akivel szemben felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja is - a rendőrség őrizetbe vette a férfit
Cserbenhagyás miatt keresik a nyíregyházi rendőrök (fotó)
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat