Ma: 2020.09.30. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Megelégelték a taxisok a Ferihegyen tevékenykedő biztonsági cég embereinek erőszakosságát - február elejére demonstrációt hirdettek
Privatkopo.hu 2020.01.26. 6:33:00

Demonstrációt szervez az „5ök” elnevezésű, taxisokból álló csoport a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren tapasztalható, felháborító események miatt. Az eseményre 2020. február 5-én, 16 és 18 óra között kerül sor, a Ferihegyi repülőtérre vezető út szemeretelepi pihenőhelyénél.A demonstráció Facebook leírásában a szervezők így fogalmaztak:

„Tisztelt Érdeklődők!

Nekünk, a közvélemény előtt 5ök-ként ismert taxisoknak elegünk lett a reptéri biztonsági szolgálat erőszakos magatartásából, és a magunk eszközeivel igyekszünk ez ellen tenni.

Mi, mint családapák felelősek vagyunk családunk eltartásáért, mint jogszerű taxisofőrök, felelősek vagyunk szakmánk hírnevéért és taxis kollégáink testi épségéért, mint magyar állampolgárok felelősek vagyunk egy erőszakmentes légkör megteremtéséért a reptéren.

Mivel a reptéri biztonsági szolgálat pont ezekben akar ellehetetleníteni bennünket, ezért mi, a béke nyelvén szólva egy erőszakmentes és figyelemfelkeltő demonstrációt tartunk 2020. február 5-én, 16.00 órátòl 18.00 óráig, a szemeretelepi felüljárónál. A rendezvény annak üzenetét hivatott közvetíteni, hogy elég volt az erőszakból!

Mi 5ök:

- BKK engedéllyel rendelkező szolgáltatók vagyunk, akiket ennek ellenére folyamatosan vegzálnak a biztonsági őrök.

- Nem vitatjuk a Főtaxi privilegizált státuszát, de a verseny tisztasága érdekében szeretnénk munkánkat mellettük mi is jogszerűen végezni.

- A biztonsági szolgálat nem lehetetleníthet el bennünket erőszakos módszerekkel.

- Nem engedhető meg a 21. században erőszak alkalmazása a reptéren, nem ronthatják ilyen formában az országimázst.

- Mi azt szeretnénk elérni, hogy dolgozhassunk, jogszerű keretek között.

Csatlakozzon hozzánk Ön is, amennyiben egyetért törekvésünkkel, és Ön is azt szeretné, hogy a reptér egy valóban kulturált, európai és békés helyszín legyen!

Szeretettel várunk minden taxis kollégát, aki szolidaritását fejezi ki velünk szemben, így természetesen a főtaxis kollégákat is, akik szintén a jogsértések elszenvedői. Természetesen szeretettel várjuk azokat a civileket is, akiknek értékrendjében elfogadhatatlan az erőszak alkalmazása.

Reméljük, hogy a taxisok ismét egységbe tömörülve megmutatják azt, hogy a szakma összetart, és sikerül egy mindannyiunk érdekében álló élhető munkakörnyezetet megteremteni.

Fontos, hogy minél többen legyünk, és hallassuk a hangunkat, ezért találkozunk a demonstráción!”

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat