Ma: 2019.10.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Médiaajánlat
A fideszes Simonka több mint 20 milliót költött a NAV-vizsgálat leállítására, a felszámolókat is megvesztegette
24.hu 2019.10.10. 7:39:00

A főügyészség szerint húszmillió forintot az Astoriánál adott át a fideszes Simonka György megbízottja a NAV-vizsgálat leállítása érdekében. De a békési fideszes országgyűlési képviselő nem a megfelelő embert fizette le, így nem sikerült megfékezni az adóhatóság eljárását. Nagyjából ugyanekkora korrupciós összeghez jutottak a felszámolók is.Több részletben összesen 24 millió forint kenőpénzt fizetett ki a vád szerint Simonka György fideszes országgyűlési képviselő azért, hogy a vissza nem térítendő támogatások jogtalan megszerzése érdekében létrehozott cégeinél indult adóhatósági vizsgálatokat leállíttassa.

Simonka és 32 társa - köztük a politikus családtagjai és más fideszes parlamenti képviselők rokonai - ellen megfogalmazott vádirat részletesen foglalkozik azzal, hogy 2014-ben milyen eszközökkel próbálták megfékezni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által folytatott eljárásokat.

Végül nem jártak sikerrel, a Központi Nyomozó Főügyészség ugyanis idén augusztusban vádat emelt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények - köztük hivatali vesztegetés - miatt, miután a vádhatóság szerint az elkövetők közel másfél milliárd forint kárt okoztak az államnak.

A főügyészség szerint a bűnszervezet egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen irányítója a békési fideszes politikus, Simonka György volt, akire nyolc és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kértek.

Simonka György nem mondott le az országgyűlési képviselői mandátumáról, a Fidesz-KDNP pedig nem zárta ki őt a frakcióból.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat