Ma: 2021.02.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
„Rontás levételt, áldást és szerencsét” ígért, helyette a házat, az ékszereket és a pénzt vitte a kiskunfélegyházi nő
Privatkopo.hu 2021.01.27. 13:21:00

Vádat emelt a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség egy nővel szemben, aki „rontás levételt, áldást és szerencsét” ígérve csalta ki idős, hiszékeny áldozatai ingatlanát, pénzét és ékszereit.A vádirat szerint a kiskunfélegyházi nő 2019 őszén ismerkedett meg az akkor éppen munkanélküli sértettel, aki takarítónőként hetente kétszer a vádlott lakásán dolgozott. Találkozásaik során a vádlott elkezdte sulykolni, hogy azért mennek rosszul az asszony dolgai, mert rontás van rajta. Egyúttal felajánlotta, hogy „megtisztítja” az ékszereit a rontástól, ezért a sértett odaadta a csalónak az összesen közel félmillió forint értékű arany nyakláncait, gyűrűit, karkötőit, továbbá 400 ezer forint készpénzt.

A sértett ezután megpróbálta visszaszerezni az ékszereket és a pénzt, de félt a nőtől, aki „azzal tartotta őt folyamatosan nyomás alatt, hogy ismeretlen nyelven beszélt körülötte, ezért félt, hogy átkot szór rá”.

A nő ezután 2020 januárjában arra is rávette a sértettet, hogy a saját és idős anyja tulajdonában lévő házat írassa a nevére, azt ígérve, hogy a házban maradhatnak. Az adásvételi szerződésben szereplő 18 millió forintot nem fizette ki az egyébként 25 millió forint értékű ingatlanért, sőt azonnal el is adta azt 15 millió forintért, majd korábbi ígérete ellenére kiköltöztette a házból áldozatait.

2020 júliusában megpróbálta kicsalni egy 73 éves férfi szomszédja ingatlanát is, miután ellopta az iratait. Egy 86 éves nőtől pedig „átoklevétel, áldás és szerencse” ígéretével néhány hónap alatt 840 ezer forintot csalt ki.

Az ügyészség a nőt többrendbeli, jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, továbbá hamis vád bűntettével, közokirattal visszaélés és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat