Ma: 2019.02.16.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Aranykéz utcai robbantás: Rohác életfogytiglanit, Portik 13 évet kapott - jogerős
MTI 2017.05.19. 11:12:00

Lényegében helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla a pénteken kihirdetett másodfokú határozatával a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai, négy halálos áldozatot követelő robbantás és a Fenyő-gyilkosság ügyében a korábbi elsőfokú döntést, így jogerőre emelkedett Jozef Rohác életfogytiglani és Portik Tamás tizenhárom éves szabadságvesztés büntetése.A szlovák Jozef Rohácot tavaly márciusban, első fokon a Fővárosi Törvényszék életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a Fenyő-gyilkosság és az Aranykéz utcai robbantás miatt. Az ítélet szerint leghamarabb harminc év múlva bocsátható feltételes szabadságra. Portik Tamás harmadrendű vádlott tizenhárom év szabadságvesztést kapott, mert a bíróság szerint ő adott utasítást Jozef Rohácnak Boros József megölésére.

Az Aranykéz utcai robbantás ügyében Portikot felbujtóként mondta ki bűnösnek a táblabíróság, Rohácot pedig mind az Aranykéz utcai robbantás, mind a Fenyő-gyilkosság ügyében tettesként ítélte el.

A Fenyő János médiavállalkozó ellen végrehajtott merénylet felbujtóját (megbízóját) a nyomozó hatóság nem tudta beazonosítani.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat