Ma: 2021.01.13.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
„Elsősorban vasúti projektekkel kapcsolatos korrupciós pénzeket juttattam el Puch Lászlónak” - állítja a feketepénzek szállításával megbízott „táskahordó”
privatkopo.hu 2015.06.19. 8:20:00

„Gyakorlatilag nem volt olyan nagyobb közbeszerzési projekt, amelyből Puch Laci ne részesedett volna. Magam többször vittem neki 30 és 100 millió forint közötti összegeket az MSZP Köztársaság téri székházába” - magyarázta a Privát Kopónak egy, a vesztegetési pénzek szállítását végző „táskahordó”.Az elmúlt közel egy évben több, úgynevezett „táskahordó” nyilatkozott - neve elhallgatása mellett - a Privát Kopónak (a beszélgetéseket minden esetben rögzítettük - a szerk.). Négy név - Puch László (felső kép), Mesterházy Ernő, Simicska Lajos és Hatvani-Szabó János - visszatérően szerepelt mindegyikük „visszaemlékezésében”.

„Egy vasúti beruházással kapcsolatban 25 millió forintot kellett vinnem a szocialisták Köztársaság téri központjába. Az irodában Puch László, Aczél Zoltán, Mesterházy Ernő és dr. H. Iván ügyvéd tárgyaltak. Aczél az osztrák Strabagot képviselte, Mesterházy az SZDSZ-t, az ügyvéd a Swietelsky jogi képviselője volt. Nejlonszatyorban adtam át a pénzt Puchnak, aki mosolyogva csak annyit mondott: jól jön ez a média-portfóliómhoz” - magyarázta a „táskahordó”.

                           Aczél Zoltán ott volt minden kilométerkőnél

A bűnügyi portál informátorai egybehangzóan állították, hogy gyakorlatilag nem volt olyan nagyobb beruházás, amelyben Puch - valamilyen módon - ne lett volna jelen, és ne szedett volna „sápot” a kivitelező társaságoktól. Jól kiépített rendszert működtettek a vesztegetési pénzek áramoltatására, minden „táskahordónak” megvolt a maga területe, ahonnan eljuttatta a csúszópénzeket a pártok megfelelő „pénzcsinálóihoz”.

„Elsősorban vasúti projektekkel kapcsolatos feketepénzeket juttattam el Puch Lászlónak, több alkalommal is. Mekkora összegek voltak ezek? 30 és 100 millió forint közötti „dózisok”. Az esetek 90 százalékában a Köztársaság térre kellett vinnem a pénzt, de olyanra is volt példa, hogy Hatvani-Szabó János egyik irodájába kézbesítettem a „küldeményt”, a Vécsey utcába. Ott volt Hatvani-Szabó, Puch, Azcél Zoltán és Mesterházy Ernő” - mesélte a bűnügyi portálnak egy másik „táskahordó”.

A Privát Kopó birtokába került egy 2004-ben készült rendőrségi kihallgatási jegyzőkönyv. A gyanúsított vallomása szerint az általa irányított gazdasági társaság több százmillió forinttal járult hozzá az MSZP 2002-es választási kampányához, és azon felül egy luxusautót is biztosított Puchnak. „Pénzügyekben minden esetben Puch Lászlóval kellett egyeztetnem és megállapodnom” - vallotta a férfi.

               Mesterházy Ernő az SZDSZ-t képviselte az osztásoknál

Gyurcsány Ferenc, az MSZP egykori elnöke, ex-miniszterelnök 2013 októberében a következő kijelentést tette: „Közismert tény, hogy a választási kampányokban minden párt lényegesen többet költött, mint amennyit szabad lett volna, és mint amennyire legális forrásai lehetőséget adtak volna. (…) Én voltam ennek a pártnak az elnöke, sok helyről vándorolt oda pénz, jobb, ha nem tudjuk, honnan.”

Puch László: 1994 óta országgyűlési képviselő. 1994-ben és 1998-ban is pártja Baranya megyei területi listájáról szerzett mandátumot. 2002. áprilisában az országos listáról szerzett mandátumot. 2002. június 4-étől a gazdasági állandó bizottság elnöke. 1997-től gazdaságpolitikai ügyvivő, 1998 szeptemberétől pártpénztárnok, 2003-tól részt vesz az országos pártelnökség munkájában, 2004. október 16-án posztján újraválasztották. A 2006-os választásokon ismét országos listán szerzett mandátumot. 2008. május 1-jétől 2010. május 14-éig a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkára volt. A 2010-es országgyűlési választásokon ismét pártja országos listájáról nyert mandátumot.

(Folytatjuk)

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat