Ma: 2021.01.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Lezárta az NNI az utóbbi 20 év legnagyobb heroinfogásának ügyét
Privatkopo.hu 2020.12.03. 15:41:00

A jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított 48 éves, budapesti K. Richárd ellen 2019 első felében indult büntetőeljárást a nyomozók befejezték. Vele és egy török-magyar állampolgárságú, jelenleg körözés alatt álló társával szemben vádemelést javasolnak. Míg harmadik társukat - a vele szemben folyó eljárás felfüggesztése mellett - keresik.A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kábítószerbűnözés Elleni Osztálya - a szlovén hatósággal együttműködve - a magyar bűnüldözés történetének egyik legnagyobb mennyiségű heroinszállítmányát foglalta le egy évvel ezelőtt, Budapesten. A kábítószer Iránból Magyarországra történő becsempészésével a 48 éves budapesti K. Richárdot gyanúsították meg.

A büntetőeljárás során a nyomozók a kábítószer-kereskedelem részletein túl  kiderítették azt is, hogy a férfi tulajdonában lévő fuvarozócég működését saját, legális jövedelméből nem lett volna képes finanszírozni, míg a kábítószert tartalmazó fóliaszállítmány után fizetendő adókat kizárólag igazolatlan eredetű készpénzbefizetésekkel tudta teljesíteni. Így a nyomozó hatóság K. Richárd ellen számvitel rendjének megsértése miatt feljelentést tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé.

Ugyancsak az eljárás során derült fény arra is, hogy K. Richárd az illegálisan szerzett jövedelméből az elmúlt években Veszprém megyében vásárolt egy házat, amit teljes körűen felújított. A hatóság az ingatlant zár alá vette. Kiderült az is, hogy a gyanúsított által korábban vásárolt gépkocsikat úgy próbálta meg eltitkolni a hatóságok elől, hogy azokat gyermekei, illetve barátai nevére íratta át. Az adásvételek valódiságának tisztázása érdekében szintén büntetőeljárás indult. Az ügyet a BRFK III. Kerületi Rendőrkapitánysága vizsgálja intellektuális közokirat-hamisítás miatt.

Az NNI nyomozásakor látótérbe került két török-magyar állampolgár is. D. Dalan a heroin Törökországból Magyarországra szállítmányozásában működött közre, amihez anyagi segítséget is nyújtott. Míg Y. Mustafa az importált kábítószerszállítmány továbbértékesítését szervezte Németországba és Hollandiába. A rendőrség mindkettőjükkel szemben nemzetközi elfogatóparancsot adott ki. A D. Dalan ellen folyó büntetőeljárást - megtalálásig - felfüggesztették, míg Y. Mustafa szerepét K. Richárddal azonos eljárás keretében vizsgálják.

Az NNI a nyomozást befejezte, és mindkettőjükkel szemben vádemelést javasol.   

 
Top cikkek
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat