Ma: 2020.10.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
15, illetve 8 év fegyházbüntetésre ítélték a késes rablókat
Privatkopo.hu 2020.09.25. 15:07:00

Két férfi késsel felfegyverkezve rabolt ki egy élelmiszerüzletet. A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség bíróság elé állította a vádlottakat, amely alapján a bíróság súlyos fegyházbüntetésre ítélte őket, első fokon, nem jogerősen.A vád szerint egy 65 és egy 25 éves férfi 2020. augusztus 25-én, az esti órákban bementek egy Budapest II. kerületi élelmiszerüzletbe azért, hogy rablással pénzhez jussanak. Mindketten elővettek egy-egy kést és megfenyegették az eladót, így szerezve meg 120 ezer forintot a pénztárból és egy, a pulton talált pénztárcából. A rablók, amikor egy vásárló belépett az üzletbe, elmenekültek.

A Budapesti II. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói példás gyorsasággal, két napon belül azonosították és elfogták a két támadót, amelyben szerepet játszott, hogy a két férfi tömegközlekedési eszközzel érkezett a helyszínre, és a villamoson nem takarták el az arcukat maszkkal.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a gyanúsítottakat szemben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt egy hónappal a cselekményt követően bíróság elé állította.

A bíróság a vádlottakat bűnösnek mondta ki vád szerint, a 65 éves férfit, mint erőszakos többszörös visszaesőt 15 év, társát 8 év fegyházbüntetésre ítélte és mindkettőjüket határozott időre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság az idősebb férfit kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az ítélet nem jogerős, azt az ügyészség tudomásul vette, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek.

A vádlottak letartóztatásban vannak.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat