Ma: 2020.05.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádhatóság az idős, beteg rokonát kirabló férfival szemben
Privatkopo.hu 2020.04.08. 12:29:00

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt a letartóztatásban lévő, 22 éves Nógrád megyei férfi ellen, aki nagynénje sérelmére követett el vagyon elleni erőszakos bűncselekményt.A vád szerint a vádlott 2019. december 21-én, késő este megjelent a korábban agyvérzésen is átesett nagynénje ingatlanánál, ahová a lakás zárt bejárati ajtaját benyomva jutott be, miközben a sértett és élettársa a lakás egyetlen szobájában tévéztek.

A vádlott a szobában lévő televízió beltéri egységet szó nélkül magához rántotta. Mivel a beltéri egység össze volt kötve egy képcsöves televízióval, az leesett a helyéről, és összetört.

A sértett megpróbálta megakadályozni, hogy az unokaöccse a műszaki eszközt elvigye, ezért a ruhájánál fogva megragadta a vádlottat, felszólítva a beltéri egység visszaadására.

A vádlott ekkor a sértettet a lakás bejárati ajtaja előtti lépcsőről a földre lökte, majd a 6000 forint értékű eszközzel elszaladt. A sértettnek az elesés következtében a jobb vállízülete rándult és húzódott meg. Az okozott kár azóta sem térült meg.

A vádlott tisztában volt a sértett korával, illetve egészségi állapotával is, ezért cselekménye a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének minősül.

Az elkövetett minősített rablás miatt az ügyészség fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában, egyben indítványozta a férfi tavaly decemberben elrendelt letartóztatásának fenntartását az ítélethozatalig.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat