Ma: 2020.09.28.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Folyamatosan fosztogattak fiatal nőismerősei egy 93 éves bácsit
Privatkopo.hu 2020.01.14. 10:09:00

Kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség négy fiatal nő ellen, akik egy idős férfit károsítottak meg. Egyikük barátja ellen orgazdaság vétsége a vád.A vád szerint a Balaton-parti településen élő, és az elkövetés idején 93 éves sértett 2016 szeptemberében, internetes hirdetés révén ismerkedett meg az egyik, akkor tizennyolc éves elkövetővel, aki ezután rendszeresen feljárt a lakásába. A sértett 2017 nyarán a fiatal lányon keresztül a másik három, jelenleg 37, 30 és 27 éves elkövetőt is megismerte, akik ezután szintén rendszeresen látogatták a férfit, hol egyedül, hol többen egyszerre, egészen 2018 nyaráig.

A látogatások alkalmával a nők kihasználták a feléjük irányuló bizalmat, illetve azt, hogy az idős sértett kora miatt már nem volt olyan figyelmes, és külön-külön vagy együtt sorozatosan készpénzt, ezüst evőeszközkészletet, órákat, porcelántárgyakat, egyéb értéktárgyakat loptak a férfitól.

Egyikük, aki a közel 300 000 forint értékű ezüst evőeszközkészletet lopta el, a zálogházba vitte az értékes tárgyakat, majd később a sértettől kért pénzt annak visszaváltására. A nő ezután még háromszor lopta el és adta zálogházba ugyanezt a készletet, majd váltatta vissza a sértettel, ezzel további félmillió forintos kárt okozott Az evőeszközöket végül a nyomozó hatóság a zálogházban foglalta le az eljárás során.

Egy másik nő a többiek által eltulajdonított tárgyak visszaszerzését ajánlotta fel a férfinak, akitől erre összesen 340 000 forintot kért és kapott, a tárgyakat azonban nem szerezte vissza, és az nem is állt a szándékában.

A négy elkövető összességében 9 és fél millió forintot meghaladó kárt okozott a sértettnek, amely miatt az ügyészség kifosztás bűntettével vádolja őket, egyikük ellen pedig csalás bűntette miatt is vádat emelt.

Az ügyészség a vádiratában három vádlottal szemben végrehajtandó, míg egy elkövetővel szemben - aki összesen két pecsétgyűrűt lopott a sértettől - felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak. Utóbbi nő az általa eltulajdonított pecsétgyűrűket az akkori barátjának adta, aki tudva azok eredetéről, zálogházban értékesítette őket. Vele szemben orgazdaság vétsége miatt közérdekű munka kiszabását indítványozta az ügyészség.

(Fotó: illusztráció)

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat