Ma: 2021.04.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Fedélzeti kamerájuk buktatta le a hajléktalanokat verő mohácsi rendőröket
Privatkopo.hu/Blikk 2021.02.23. 10:13:00

Mohácson teljesített szolgálatot az a két rendőr, akik helyi hajléktalanokat vertek meg, a cselekményt azonban szolgálati autójuk fedélzeti kamerája élő adásban közvetítette a pécsi központban dolgozó kollégáiknak. A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség vizsgálja az ügyet.Az egyenruhásokat - egy próbaidős rendőrt és egy törzsőrmestert - a TEK rohamcsapata bilincsbe verve vitte el - írja a Blikk. Úgy tudni, a törzsőrmester két éve szolgál a rendőrségnél, fiatalabb társa próbaidős.

A portál a mohácsi hajléktalanszállón megtalálta az egyik megvert áldozatot, aki azonban annyira fél a rendőröktől, hogy azt kérte, nevét ne írják le. A nehéz sorsú ember azt mondta, már régóta él az utcán, hozzászokott a nehéz helyzetekhez, azonban a rendőri megalázás teljesen kiborította.

„Hajnal három körül ültem a Duna partján, és ettem. Majd’ megvett az isten hidege, tudja, akkor voltak ezek a szibériai mínuszok. Egyszer csak ezek ketten elém álltak, és belém kötöttek, hogy a késem egy centivel hosszabb a megengedettnél” - idézte fel a történteket a hajléktan férfi. „Aztán elkezdték ütni a fejemet és rugdosni a lábamat, később csupa kék-zöld folt lettem. Könyörögtem nekik, hogy hagyják abba, fázom, és fáj, amit csinálnak, de heccből tovább vertek. Az egyik elektromos sokkolóval próbált megbénítani, végül csőre töltötte a pisztolyát, és rám fogta. Azóta kihallgattak a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségen, ott tudtam meg, hogy még a rendőröknek is szigorúan tilos az elektromos sokkoló használata” - tette hozzá.

A párosnak nem ez volt az első esete: elvileg szúrópróbaszerűen ellenőrzik a kamerák felvételét, a két járőrt valamilyen más ügy miatt pedig már figyelték.
A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség hasonló ügyben már nyomoz: szintén mohácsi rendőrök a gyanúsítottak. 

A rendőrség elismerte, hogy fegyelmi eljárás indult a járőrök ellen, a bűncselekményt az ügyészség vizsgálja.

A Privatkopo.hu információja szerint az elégetett budai milliárdos ügyében - bűnpártolás miatt - is folyik büntetőeljárás mohácsi rendőrök ellen.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Már megint a „navajonkik”: éheztette, verte és kizsákmányolta áldozatait a hétfős család Pakodon
További 3 hónapig fogva tartaná az ügyészség a betegtársaira ollóval támadó gyilkos kórházi ámokfutót
Zsarolta és kirabolta szívességi szállásadóját
Megszomjazott a rabló, ott vásárolt ásványvizet, ahova áldozata bemenekült
Mentőt és rendőrt ütött - vádat emeltek a 22 éves férfi ellen
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat