Ma: 2021.04.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Újabb „szép” példa a legendás cigány gyerekszeretetre: letartóztatásban maradhat a saját gyermekei sérelmére szexuális erőszakot elkövető mezőhegyesi „férfi”
Privatkopo.hu 2021.02.18. 9:53:00

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Gyulai Törvényszék végzésének a helybenhagyására tett indítványt, amellyel a bíróság továbbra is fenntartotta annak a mezőhegyesi férfi letartóztatását, akit - első fokon - szexuális erőszak bűntette miatt 12 év szabadságvesztésre ítéltek.A Gyulai Törvényszék nem jogerős ítéletével a vádlottat kétrendbeli, tizennyolcadik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 12 év börtönbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Továbbá végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

A nem jogerős ítélet szerint a bűnösségét beismerő, a cselekmények elkövetésekor hat gyermeket saját háztartásában nevelő férfi 2018-tól, illetve 2019 nyarától egészen 2020 februárjáig részben erőszakot, részben fenyegetést alkalmazva, két saját gyermekkorú leányával rendszeresen szexuális cselekményeket végzett.

Az elsőfokú ítélet ellen enyhítés érdekében a vádlott és védője jelentett be fellebbezést.

A Gyulai Törvényszék a férfi letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta. Az elsőfokú végzés ellen a férfi és védője jelentett be fellebbezést a kényszerintézkedés megszüntetése érdekében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú átiratában egyetértett a Gyulai Törvényszék indokaival, amely szerint a nem jogerősen hosszú tartamú szabadságvesztésre ítélt, a terhére rótt bűncselekményeket családon belül, saját gyermekei sérelmére, hosszabb időn keresztül megvalósító férfi esetében továbbra is fennáll a szökés és az elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye, ezért az elsőfokú végzés helybenhagyására tett indítványt.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Már megint a „navajonkik”: éheztette, verte és kizsákmányolta áldozatait a hétfős család Pakodon
További 3 hónapig fogva tartaná az ügyészség a betegtársaira ollóval támadó gyilkos kórházi ámokfutót
Zsarolta és kirabolta szívességi szállásadóját
Megszomjazott a rabló, ott vásárolt ásványvizet, ahova áldozata bemenekült
Mentőt és rendőrt ütött - vádat emeltek a 22 éves férfi ellen
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat