Ma: 2020.09.24.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Vádat emeltek az anyja élettársát megkéselő sükösdi fiú ellen
Privatkopo.hu 2019.12.11. 7:27:00

Emberölési kísérlet miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy 16 éves sükösdi fiú ellen, aki 2019. június 9-én, egy családi veszekedés után egy késsel mellkason szúrta anyja élettársát.A fiatalkorú vádlott - aki a bűncselekmény elkövetésekor még nem volt 16 éves - egyedül lakott nagyanyja sükösdi házában, mert az édesanyja az élettársához, az ügy sértettjéhez költözött. Az élettárs többször szóvá tette a robbanékony természetű fiúnak, hogy nem jár iskolába, naphosszat nem csinál semmit, alig eszik és csak számítógépezik. Emiatt a sértett és a vádlott között egyre gyakoribbá váltak a szóváltások. A vádlott egyre agresszívebbé vált és nem tűrte sem az anyja, sem pedig az élettárs fegyelmezését.

A fiatalkorú vádlott akart magának egy nagyobb kutyát, de az anyja ellenezte ezt, arra hivatkozva, hogy a fiú nem tudna róla gondoskodni. Emiatt 2019. június 9-én, este a vádlott lakóhelyén veszekedés alakult ki, amikor a fiú az anyjától pénzt akart kérni pórázra. Az anya élettársa és a fiú szóváltásba keveredett, ami után a sértett kiment az udvarra. A felbőszült fiú magához vett egy kést, amit a kezében tartva a bejárati ajtóból a tőle néhány lépésre álló sértettet provokálni kezdte, hogy nem mer bejönni a házba. A sértett ekkor - nem támadó szándékkal - elindult a vádlott irányába, aki hirtelen mozdulattal a vele szemben álló sértettet mellkason szúrta.

A késelés után a vádlott a helyszínről elszaladt, a rendőrök másnap fogták el és őrizetbe vették.

A szúrás után a sértett eszméletét vesztette, a helyszínen újra kellett éleszteni és több hetes kórházi kezelésre szorult. A sértett a szúrás miatt - ami a kulcscsont alatti verőeret is érte - közvetlenül életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az, hogy a sértett nem halt meg, nem a vádlotton múlott, hanem a gyors és szakszerű orvosi beavatkozásnak köszönhető.

A letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottat a főügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolja és fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

További friss információk
OLAF-jelentés: Magyarországon csalták el a legtöbb EU-támogatást - Orbán persze hallani sem akar az Európai Ügyészségről
Pénzt ajánlott az országgyűlési képviselőjelölt visszalépéséért
250 millió forintos adócsalás miatt további 90 napig letartóztatásban marad a szegedi képviselő
Nők zaklatása miatt emeltek vádat a júliusban lemondott fideszes polgármester ellen
Már kilenc gyanúsítottja van a fideszes képviselő korrupciós ügyének
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat