Ma: 2020.07.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Eugénia bandája biztosra ment: nem csak cigarettát kértek, azt is szerették volna megtudni, mennyi az idő
Privatkopo.hu 2019.11.12. 13:32:00

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága készenléti csoportvezetőjének segítségével sikerült azonosítani és elfogni egy csoportosan elkövetett rablás feltételezett elkövetőit. A banda tagjait a rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.A rendőrség tájékoztatása szerint 2019. november 10-én, 19 óra 30 perc körüli időben, Budapest V. kerületében, egy parkban szólított meg két fiatalt egy négyfős társaság azzal az indokkal, hogy cigarettát kérjenek tőlük, ezután azt is megkérdezték, hogy mennyi az idő.

Ekkor vette elő a későbbi áldozat a mobiltelefonját, de miután megmondta a pontos időt, már nem tudta eltenni, mert a társaság egyik tagja egy ismeretlen tárgyat - amiről később kiderült, hogy egy öngyújtó volt - szorított a nyakához, és felszólította a készülék átadására.

Barátját is megfenyegették, elvették telefonját és pénzét, majd elfutottak.

A történtekkel egy időben bűnügyi akció zajlott a kerületben. Az akcióban a BRFK Rablási Osztályának nyomozói is részt vettek, akik egy háromfős társaságot igazoltattak és adataikat a belvárosi ügyeleten keresztül ellenőriztették. A készenléti csoportvezetőben - aki a történtek előtti lekérdezéseket, ellenőrzéseket végezte - felmerült, hogy a parkban történt rablás elkövetői és az igazoltatott személyek azonosak lehetnek, mivel a nyilvántartóból lekért egyik férfi korábban már érintett volt egy rablási ügyben, ezért a helyszínre ment és részletes személyleírást kért a két fiataltól.

A kapott információk alapján sikerült azonosítani és elfogni a feltételezett elkövetőket, akiket előállítottak a BRFK V. kerületi Rendőrkapitányságára, ahol előkerült a két elrobolt mobiltelefon is.

A nyomozók csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 22 éves Cs. Gyulát, a budapesti 17 éves Sz. A.-t, a 20 éves H. Szabolcsot és a 19 éves R. Eugéniát, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Már kilenc gyanúsítottja van a fideszes képviselő korrupciós ügyének
A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki Boldog István fideszes országgyűlési képviselőt - aztán szabadon távozhatott
Pénzért gyűjtetett ajánlásokat a parlamenti választások előtt
Hivatali vesztegetés: a legfőbb ügyész kezdeményezte a fideszes Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését
Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanpanama miatt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat