Ma: 2020.05.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Vádat emeltek a végrendeletet hamisító férfival szemben
Privatkopo.hu 2020.05.07. 13:37:00

Végrendeletet hamisított az a férfi, aki ellen polgári ügyben elkövetett hamis tanúzás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség.A vádirat szerint a most 48 éves elkövető 2014-ben ismerkedett meg a 64 éves balatonfüredi férfival, majd közöttük bizalmi viszony alakult ki, olyannyira, hogy a férfi a 2014-ben írt végrendeletében a lakásának, egy garázsnak, valamint minden ingóságának örököseként a vádlottat jelölte meg. 2017-re a bizalmi viszony azonban megszűnt, és augusztus 30-án az örökhagyó újabb végrendeletet készített, amelyben az ingatlanok, valamint még egy garázs és az ingóságok örököseként másokat nevezett meg, majd röviddel a végrendelet megírását követően elhunyt.

A vádlott értesült a halálesetről, és a 2014-ben készült végrendelet felhasználásával egy hamis, tartalmában a 2014-es - őt örökösként megnevező - végrendelettel egyező, de 2017. augusztus 25-ei keltezésű végrendeletet készített, majd azt a hagyatéki ügyintézőnél benyújtotta. Később, hogy az legyen az újabb, „hatályos” végrendelet, a 2014-es tartalommal, de már szeptember 1-jei keltezéssel készített még egy hamisítványt, és azt a hagyatéki tárgyaláson a közjegyzőnek átadta.

A férfi az örökösi pozícióját mutatta azzal is, az első általa hamisított végrendelettel a temetkezési vállalkozóhoz elment, és magát örökösként feltüntetve, az örökhagyó hamvainak kiadását kérte, amelyeket meg is kapott.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

További friss információk
Félmilliárdos csalás miatt elítélt férfi igazgatja a Büki Gyógyfürdő pénzügyeit - dr. Bögyös irányítása alatt féltucat cég ment tönkre, csinos adósságokat hátrahagyva
M. Renátó adta a drogot az ablakon magát kivető fiatal társaságának - az ügyészség kezdeményezte a letartóztatását
Hamisan vádolta lopással ismerőseit
Sorsukra hagyta kiskorú lányait az „anya”
Vádat emeltek a végrendeletet hamisító férfival szemben
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat