Ma: 2018.11.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
„Mosolyogva a szemembe nézett, kellemes karácsonyt kívánt és helyette már nyomozók jöttek vissza” - zsarolással vádolják a C-Press főszerkesztőjét
Privatkopo.hu 2018.05.15. 8:05:00

A vádhatóság szerint Csík Tamás, a C-Press hírportál tulajdonos-főszerkesztője egy videofelvétellel akarta megzsarolni Járóka Lívia fideszes politikust, európai parlamenti képviselőt, valamint a Fideszt, ezért 2017 karácsonya előtt néhány nappal elfogták és bűnügyi őrizetbe vették. 5 hónapot töltött előzetes letartóztatásban. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a férfira.A Pesti Központi Kerületi Bíróság - Járóka Lívia fideszes EP-képviselő kérésére - úgy döntött, hogy zárt tárgyalás keretében tárgyalja a zsarolás, a választási eredmény befolyásolása és más egyéb bűncselekmények vádjával indult büntetőpert, mert a nyílt tárgyalással a sértett, Járóka Lívia magánélethez való joga sérülne.

A vádhatóság szerint Csík Tamás, a C-Press hírportál tulajdonos-főszerkesztője, az MSZP Cigány tagozatának egykori vezetője, a Centrumpárt volt romaügyi elnöki tanácsadója, és volt Fővárosi Cigány Önkormányzati képviselő egy videofelvétellel akarta megzsarolni Járóka Lívia fideszes politikust, európai parlamenti képviselőt, valamint a Fideszt, ezért 2017 karácsonya előtt néhány nappal bűnügyi őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték.

Csík 2009 nyarán egy 40 perces videóinterjút készített Járóka Lívia korábbi élettársával, a 2014-ben elhunyt zenésszel, Balogh Rudolffal. Balogh a Járókával közös évekről is beszélt, és olyan - részben magánéleti, részben anyagi természetű - állításokat tett, amelyek, valóságtartalmuktól függetlenül, valóban alkalmasak lehetnek Járóka lejáratására.

A vádiratban az áll, hogy a főszerkesztő néhány hónapja a Fidesz frakcióirodáját kereste meg a videóval, hogy - tekintettel a kezdődő választási kampányra - kész az ellenzéknek adni azt, ha nem kap pénzt. Konkrétan Gulyás Gergely frakcióvezetővel szeretett volna kapcsolatba lépni, de csak a kabinetfőnökéig, Ágostházy Szabolcsig jutott, így vele beszélt meg találkozót.

2017. december 21-én Csík és Ágostházy a Gresham-palota (Four Seasons Hotel) bárjában találkoztak, ahol Csík a laptopján megmutatott egy néhány perces részletet a videóból, és négymillió forintot kért a felvételért - hárommilliót a maga részére (az ügyészség szerint a gyerekeinek szánt ajándékokra), egymilliót meg a C-Presst is működtető Európai Roma Liga nevű szervezetnek.

A fideszes Ágostházy erre a Greshamben rábólintott, előleget adott a férfinak, majd felállt, hogy Csík várja meg, mindjárt küldi a szerződést és a maradék pénzt.

Mosolyogva a szemembe nézett, kellemes karácsonyt kívánt, aztán elment, és helyette már a nyomozók jöttek vissza” - mondta Csík Tamás.

                     A felvétel alkalmas volt Járóka Lívia lejáratására

A főszerkesztő elismerte, hogy valóban rendelkezett egy videofelvétellel, amelyen olyan mondatok is elhangzottak az azóta már elhunyt Balogh Rudolftól, Járóka Lívia egykori párjától, amelyek rendkívül hátrányosan érinthették, rossz színben tüntethették volna fel a fideszes politikust, de szó sem volt zsarolásról.

Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért Csík Tamásra.

További friss információk
„Elrettentés” a javából! Több száz gyermekpornográf tartalmú képet tárolt a számítógépén - csak felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték
Az étteremlátogatás volt a legenyhébb „Ricsi” újabb csínytevései közül: „vissza akarta vásárolni” a jogosítványát, 1,2 millióval befolyásolta volna az ellene zajló büntetőeljárást
Törvényjavaslat: önálló büntetőjogi tényállássá minősítené Dúró Dóra a cigányok „nemzeti sportját”
Vörösiszapper: a vádlottak felmentését kérték a védők
Brutális rendőri fellépés Jászberényben: kisgyermekeket fogtak el a zsaruk, a kicsik félelmükben összepisilték magukat
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat