Ma: 2020.11.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Bűnügyi őrizetben a tamási csaló
Privatkopo.hu 2020.11.20. 7:17:00

Építkezésekre hivatkozva csalt ki pénzt egy 45 éves tamási férfi, majd később két társával együtt szájmaszkok és gumikesztyűk szállítását ígérve vett fel több tízmillió forint előleget. A balatonfüredi nyomozók elfogták az elkövetőket.Az eljárás adatai szerint egy 45 éves tamási lakos 2016 óta különböző gazdasági társaságok képviselőjeként építőipari munkákat ígért Balatonfüreden és környékén a sértetteknek. A megbízatásra a férfi egyenként százezer és tízmillió forint közötti előlegeket vett át, összesen közel 50 millió forintot. K. József az ígért munkákat nem végezte el, az átvett előleget pedig nem fizette vissza a sértetteknek.

A férfi 2020 tavaszától szájmaszkokat, gumikesztyűket és egyéb védőeszközöket kínált eladásra, a vételár egy részét előre kérte átutalni. A sértettek átlagban négymillió forintot fizettek, de volt, aki közel harmincmillió forintot utalt át K. Józsefnek.

A bűncselekmény elkövetésében 2020 szeptemberétől két veszprémi társa, a 47 éves P. László és a 49 éves V. József is segítette.

A megrendelt egészségügyi termékek egy töredékét szállították a vevőknek, azonban a nagyobb részét nem, így a sértetteknek közel 50 millió forint kárt okoztak. Az elkövetők a kicsalt pénzt felélték.

A balatonfüredi nyomozók K. Józsefet 2020. november 3-án, egy veszprémi luxusingatlanban fogták el, két társát pedig 2020. november 18-án, a lakóhelyükön.

Mindhárom férfi ellen jelentős kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon.

A rendőrök előterjesztést tettek K. József és P. László letartóztatására, amelyet a bíróság ügyészi indítványra elrendelt. V. József az eljárás során szabadlábon védekezhet.

További friss információk
„C-típusú” variáció pénzszerzésre: szexet ajánlott a 44 éves nő, persze hogy rablás lett az aktusból
Brutális iskolai bántalmazás: letartóztatták a diáktársát zaklató 14 éves ördögfajzatot
Százmillió forint értékű kábítószert foglaltak le a BRFK nyomozói
Verekedésre biztatta 15 éves unokáját a nagymama
Rendszeresen bántalmazta kiskorú nevelt gyerekeit, egyiküket még szexuálisan is kihasználta
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat