Ma: 2020.07.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Másfél órás gyorskölcsön: egy villanyszerelő szakmunkás 15 millió forinttal „húzta le” a dörzsölt Veres Istvánt
Privatkopo.hu 2019.06.05. 12:14:00

Veres István neve elsősorban a többször botrányba keveredett - már hosszú évek óta nem létező - Zóna Taxi, valamint a tavaly a Főtaxi-csoport által felvásárolt Budapest Taxi, illetve az elbontott Citadella-terasz tulajdonosaként vált ismertté. A vállalkozót dörzsölt, minden hájjal megkent üzletemberként tartják számon, ám a Privatkopo.hu bűnügyi portál birtokába került törvényszéki ítélet szerint egy villanyszerelő szakmunkásnak sikerült palira vennie őt.Forgács Attila és bűntársai évekkel ezelőtt több milliárd forint kárt okoztak azoknak az úgynevezett befektetőknek, akiktől - mesés hozam ígéretével - vettek át néhány milliótól több százmillióig terjedő összegeket azzal a mesével, hogy a pénzt „megforgatják”, és a banki kamat többszörösét fizetik a naiv ügyfeleknek.

Forgács nem volt különösebben pallérozott elme, nem rendelkezett semmilyen pénzügyi képesítéssel, legmagasabb iskolai végzettsége: villanyszerelő szakmunkásképző iskola.

Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy 8 millió forinttal és 24 ezer euróval (összesen mintegy 15 millió forint) „lehúzza” a ravasz pénzemberként elhíresült Veres Istvánt.

2012. november 19-én Forgács telefonon azzal kereste meg Verest, hogy egy banki tranzakcióhoz azonnal 50 ezer euróra van szüksége. Veres ekkor még azt közölte a z álbrókerrel, hogy nem ad részére pénzt. Néhány órával később, 17 óra körüli időben Forgács ismét felhívta Verest azzal, hogy a hivatkozott összegre csak 2 óra időtartamra van szüksége egy tartozása rendezéséhez, mert rövidesen - más forrásból - egy nagyobb összeghez fog jutni.

Ezt követően Veres István 8 millió forintot és 24 ezer eurót adott át a villanyszerelő szakmunkás végzettséggel rendelkező férfinak, azzal a megkötéssel, hogy a pénzt legkésőbb másfél órán belül visszafizeti.

Amiből nem lett semmi, Forgács elérhetetlenné vált, másnap pedig bűnügyi őrizetbe vette a rendőrség.

További friss információk
Bántalmazta, fenyegette édesanyját, mert nem kapott pénzt tőle
Pénzváltás ürügyével rabolt ki egy 15 éves fiút
Életét vesztette a kórházban a pécsváradi nő, akit a férje fojtogatott - az elkövetőt letartóztatták
Vascsővel bántalmazta és forró vízzel leöntötte édesanyját
„Megölöm a családom”: késsel támadt anyja élettársára, de végül saját magát sebesítette meg egy 41 éves férfi
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat