Ma: 2018.06.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Akciófilmbe illő autós üldözéssel sikerült elfogni a rendőröknek a 22 éves autó tolvajt
Híradó 2017.10.07. 9:37:00

Ámokfutó autós tolvajt fogtak a rendőrök. A férfi a Pest megyei Tápiószelén lopott el egy kocsit. Menekülés közben árokba szorította az őt üldöző rendőrautót, majd egy úttorlaszt is kikerült. Lövések is eldördültek.Negyven kilométeren át tartó, akciófilmbe illő autós üldözéssel sikerült elfogniuk rendőröknek szerdán, délután azt a 22 éves autó tolvajt, aki Tápiószelén ellopott egy Fordot, amiben a tulajdonos benne felejtette a kulcsot. A rendőröknek már néhány száz méter megtétele után gyanús lett a kocsi és meg akarták állítani, de a vezető figyelmen kívül hagyta a rendőr jelzését, és továbbhajtott.

A járőr üldözni kezdte, de amikor utolérte és meg akarta előzni, a menekülő sofőr ráhúzta a kormányt a szirénázó rendőrautóra, és az árokba szorította. A járőrkocsi felborult, de a benne ülő három rendőr nem sérült meg. Az üldözésbe időközben két másik rendőrjárőr is bekapcsolódott. Jászteleknél egy kamionnal keresztbe álltak az úton, de az ámokfutó kikerülte a torlaszt és továbbszáguldott.

Lövések is eldördültek, végül nem ez állította meg a kocsit

A rendőrök ezután célzott lövésekkel próbálták megállítani a kocsit, sikertelenül. Végül az egyik rendőrautó hátulról nekikoccant, amitől a tolvaj elvesztette uralmát a jármű felett, lesodródott az útról és már nem tudott továbbmenni.

A vezető azonban még ekkor sem akarta megadni magát: kiugrott a kocsiból és futni kezdett. A rendőrök a szántóföldön fogták el. A nagykátai kapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, az ügyben lopás miatt nyomoz a rendőrség. Amennyiben a törvényes feltételek fennállnak, a nagykátai járási ügyészség a lopás miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állíthatja az elkövetőt.

A férfit pénteken Szolnokra vitték, ahol az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint közúti veszélyeztetés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta.

A bíróság - az ügyészség kezdeményezésére - a férfit pénteken előzetes letartóztatásba helyezte.

További friss információk
Privatkopo.hu nyári szünet: 2018. június 25-től szeptember 02-ig
Újabb olvasói levél: „Lapiséknak az értékes ingatlanok kellettek, nem a törlesztőrészletek”
Félmillió forint értékben loptak kozmetikai termékeket a munkahelyükről
Olvasó: Lapis Andrásék pókhálóként működő szervezete az egész országot behálózta - a CIB Banktól is „megszöktettek” legalább 150 fedezeti ingatlant
Kerecsenden terjesztették a kábítószert a cigányok
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat