Ma: 2018.09.07. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
11 millió forintot csaltak ki idős emberektől
police.hu 2018.01.11. 13:23:00

Vádemelési javaslattal zárták le a budapesti rendőrök annak a két nőnek az ügyét, akik „unokázós” módszerrel közel 11 millió forintot csaltak ki idősektől.A 34 éves R. Alexandra és a 48 éves D. Krisztina 2016. január 10. és 2016. január 29. között Budapesten és Érden 14 idős embert hívtak fel azzal az indokkal, hogy hozzátartozója balesetet okozott és a károk rendezése érdekében pénzre van szüksége.

A két budapesti nő a telefonos egyeztetés után megjelent az idősek lakásánál, és közel 11 millió forint értékben vittek el pénzt és ékszereket a sértettektől.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitányságának, illetve Betörési Osztályának nyomozói a közös nyomozás során megállapították azt is, hogy a 14 emberből négyen gyanút fogtak, és nem fizettek.

A XV. kerületi nyomozók a bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként R. Alexandrát és D. Krisztinát beazonosították, és egy XV. kerületi panzióban elfogták a két nőt.

A BRFK XV. kerületi Rendőrkapitányság R. Alexandra és D. Krisztina ellen csalás bűntett elkövetése miatt indított nyomozást a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

További friss információk
31 millió forintot csalt ki egy álmagánnyomozó az eltűnt hozzátartozójukat kereső családtól
Három hónappal meghosszabbították Czeglédy Csaba letartóztatását
Visszaélt a webkincstári jelszóval - 2 millió forinttal károsította meg idős nagynénjét
Nem létező telefonokat kínált eladásra az interneten
Négyszer saját magának adta át a kikézbesítendő összegeket a postásnő
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat