Ma: 2021.01.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Üzbég szumra cserélte az euróval teli borítékot a román csaló
Privatkopo.hu 2020.12.14. 6:47:00

Egy eladásra hirdetett budapesti családi ház megvételére jelentkezett angol és olasz telefonszámokról egy magát olasz üzletember képviselőjének kiadó nő. Az értékes ingatlan adásvételében játszott közvetítői szerepéért 200 000 eurót kért.Az asszony 2020. december 3. napjára egy fővárosi ügyvédnél beszélt meg találkozót a hirdetővel, akinek ott be kellett mutatnia, hogy nála van a mintegy hetvenmillió forint értékű valuta.

A pénzt egy borítékba tették, amit a nő - mintegy „véletlenül” - a táskájába rakott, de szinte azonnal vissza is adta, hogy fizetni csak az üzlet létrejötte után kell. Nem sokkal később sietősen távozott, ami az ügyvédnek és az ingatlantulajdonosnak gyanús lett, ezért kibontották a borítékot. A tasakban euró helyett jóval kevesebbet érő üzbég bankjegyek voltak (200 üzbegisztáni szum alig ér többet, mint öt forint).

A lakáshirdető az éppen taxiba szálló nő után rohant, és visszatartotta a rendőrök érkezéséig. A 200 000 euró az asszony táskájának az észrevétlen borítékcserét segítő rejtett rekeszéből került elő.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya különösen nagy kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanújával indított eljárást. A 33 éves V. Florica román állampolgárt őrizetbe vették, a bíróság december 6-án elrendelte bűnügyi felügyeletét.

A BRFK nyomozásának adatai szerint az asszony, és jelenleg ismeretlen külföldi bűntársai nem először követtek el ilyen bűncselekményt Magyarországon. Egy évvel ezelőtt egy-egy ipari telephely látszólagos megvásárlása kapcsán kértek 200-200 ezer euró közvetítési díjat. A trükkös módon kicserélt borítékokban akkor papírfecniket találtak a becsapott üzletemberek, akik már csak későn vették észre a csalást. A bűnözők jól felépített történetekkel dolgoztak; a bizalom elnyerése érdekében az ingatlanhirdetőkkel Rómában is tárgyaltak, mielőtt kicsalták volna pénzüket.

További friss információk
Ingyen tankolással vesztegették meg a NAV egyik volt igazgatóhelyettesét
Jogerősen hét év fegyházra ítélték a budapesti éjszaka bukott császárát, Vizoviczki Lászlót
„K. Diánának” sem kell aggódnia a karácsonyi ajándékok beszerzése miatt - „unokázós” csalás miatt őrizetbe vették
Letartóztatás helyett házi őrizetbe helyezték Bige Lászlót
2,5 milliárd forint áfát csalt el az őrző-védő céghálózatot működtető bűnszervezet
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat