Ma: 2020.08.30. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Svájcban fogták el a 66 éves csalót
police.hu 2017.02.11. 7:54:00

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya T. Árpád 66 éves külföldi állampolgár ellen.A férfi és társa 2011 májusa és 2012 tavasza közötti időszakban egy svájci cég nevében eljárva befektetői hitelek közvetítésének ígéretével csaltak ki pénzt a sértettektől. A létező céggel a csalók semmilyen kapcsolatban nem álltak, így nem is volt sem szándékuk, sem lehetőségük az ígért hitelek közvetítésére.

A gyanúsított hét személynek ígérte azt, hogy jutalék ellenében befektetőket keres az általuk megvalósítani kívánt projektek finanszírozásához. A sértettektől összesen közel 85 millió forintot csaltak ki.

A férfi ellen az illetékes hatóság 2016 novemberében európai elfogatóparancsot adott ki, amelynek alapján T. Árpádot Svájcban elfogták és 2017. február 8-án Magyarországra szállították. A Pest megyei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd bűnügyi őrizetbe vették.

Az illetékes bíróság 2017. február 10-én előzetes letartóztatásba helyezte.

További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat