Ma: 2020.07.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Pénzmosással vádol a Fővárosi Főügyészség egy ghánai férfit
HP 2017.05.22. 9:10:00

Pénzmosás miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy ghánai férfival szemben, aki - egy barátja kérésére - bankszámlát nyitott Budapesten, amire ezután egy ismeretlen tettes bűncselekménye révén jelentős összegű pénz érkezett. A vádlott a számlanyitásért és a pénzfelvételért az átutalt összeg mindössze egy százalékát kapta meg.A vádirat szerint a 30 éves ghánai férfi 2015. szeptember 9-én, egy barátja kérésére, egy budapesti bankfiókban bankszámlát nyitott, azzal a céllal, hogy arra majd - általa is tudottan - bűncselekményből származó pénz érkezik. Feladata volt az is, hogy a pénz beérkezése után azt felvegye, és átadja a barátjának.

Ezután egy, a nyomozás során ismeretlenül maradt társuk olyan, valótlan tartalmú elektronikus levelet küldött egy németországi székhelyű cégnek - a céggel üzleti kapcsolatban álló másik gazdasági társaság nevében -, miszerint ez utóbbi társaság a részére történő átutalásokat a továbbiakban egy új bankszámlára kéri teljesíteni.

Az így megadott számlaszám azonban valójában a vádlott által Budapesten e célra megnyitott bankszámláé volt. A hamis értesítésben foglaltaknak megfelelően a német cég megtévesztett képviselője 2015. szeptember 17-én több mint 16 millió forintnak megfelelő összegű eurót utalt át a vádlott bankszámlájára, aminek nagy részét a férfi másnap, több részletben, különböző bankfiókokban fel is vette, majd átadta a barátja részére. A vádlott a számlanyitásért és a pénzfelvételért az átutalt összeg mindössze egy százalékát kapta meg, vagyis 160.000 forintnak megfelelő összegű eurót.

A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő külföldi férfit a Fővárosi Főügyészség pénzmosás bűntettével vádolja, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat