Ma: 2021.05.06. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Két nap alatt négy tagját fogták el az „unokázós” bandának a BRFK nyomozói
Privatkopo.hu 2020. 06. 06. 5:52:00

A fővárosi és a Pest megyei nyomozók a csalókat egy kistarcsai parkolóban és Pomázon fogták el, miután több mint másfél millió forintot és ékszereket csaltak ki két idős nőtől. A bűncselekményhez a futárokat beszervező férfit is azonosították: a 18 éves Mursa Gábor László ellen elfogatóparancsot adtak ki.A Budapesti Rendőr-főkapitányság „unokázós” bűncselekmények felderítésére alakult nyomozócsoportja 2020. június 2-án, este közös akciót hajtott végre a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály nyomozóival, mert információ merült fel arra, hogy egy, „unokázós” bűncselekményekre szakosodott csoport tagjai Kistarcsán készülnek átverni egy idős embert. A nyomozók 21 óra 50 perckor egy kistarcsai parkolóban állítottak meg egy autót, amelynek utasainál több mint 1 millió forintot és ékszereket találtak. A rendőrök L. Cintiát és két társát, B. Attilát és B. Jánost elfogták.

A nyomozók kiderítették, hogy az autóban talált pénzt és ékszereket nem sokkal korábban csalták ki egy idős nőtől a már bevált „unokázós” módszerrel: a kistarcsai asszonyt kora este egy angliai telefonszámról hívta fel egy ismeretlen férfi, és az unokájának adta ki magát. Azt mondta, hogy balesetet szenvedett, összetört egy drága autót, és a kárt a helyszínen kell rendeznie. Az álunoka azt kérte az asszonytól, hogy szedjen össze minél több pénzt és ékszereket, majd adja oda annak a nőnek, akit érte küld. A sértett összeszedte a megtakarított 1 millió forintját és ékszereit, majd egy szatyorba tette, és lakása előtt átadta a csomagért érkező futárnak.

A rendőrök a nyomozás során megállapították, hogy a kistarcsai bűncselekménynél a futár szerepét betöltő L. Cintia egy Budapesten elkövetett csalással is gyanúsítható. A csalók az „unokázós” történettel egy idős kőbányai lakost vertek át két egymást követő napon, és a kicsalt pénzt és ékszereket a sértettől május 18-án és május 19-én is L. Cintia vette át. 

Egy nappal később a nyomozók a kistarcsai csalás helyszínének közelében elfogott L. Cintiát, B. Attilát és B. Jánost a BRFK X. kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, ahol csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. 

A nyomozók az eljárás során azonosították azt a férfit is, aki a gyanú szerint a csalások elkövetéséhez a futárt beszervezte: a 18 éves Mursa Gábor László (felső kép) ellen elfogatóparancsot adtak ki.  

Ugyanebből az elkövetői körből azonosítottak a rendőrök egy tarnaörsi férfit, aki 2020. június 4-én egy idős pomázi nő lakásához ment, hogy ott átvegyen félmillió forintot.

Az idős nő elmondta a nyomozónak, hogy egy férfi az unokájának adta ki magát, és azt állította, hogy egy biciklis miatt nekiütközött az előtte álló autónak, ami összetört, és ha megtéríti a kárt, akkor nem jelentik fel a rendőrségen. A 83 éves asszony összeszedett félmillió forintot, amit egy férfinak adott át, akiről azt hitte, hogy unokája küldte hozzá a pénzért.

A férfi átvette a borítékot, beült az autójába, és éppen indulni akart, amikor a rendőrök lecsaptak rá. Amikor átvizsgálták a ruháját, a zsebéből előkerült az 500 ezer forint. A nyomozók a férfit előállították a BRFK X. kerületi Rendőrkapitányságára, őrizetbe vették, és csalás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki. A tarnaörsi férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, és az is kiderült, hogy őt is Mursa Gábor László szervezte be. A rendőrök előterjesztést tettek a tarnaörsi férfi letartóztatásának indítványozására.

További friss információk
Korrupcióval vádol a főügyészség egy háziorvost, aki a vesztegetési pénzt végül meg sem kapta
Szervezetten lopták a csomagokat a debreceni futárok
Vízipipadohány helyett fűrészport értékesített, az adókat elcsalta
Visszavonult válogatott futballista nevében követett el csalásokat
Letartóztatták az ingatlancsalókat - 82 éves bácsit forgattak ki a vagyonából
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat