Ma: 2020.07.07. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Több mint százmillió forintot mosott tisztára szegedi bűntársai segítségével egy jámbor nigériai
MTI 2017.06.01. 11:07:00

Több mint százmillió forint tisztára mosásában vett részt a gyanú szerint két férfi és egy nő, akik ellen eljárás indult Szegeden. A bíróság ügyészi indítványra elrendelte az előzetes letartóztatásukat - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség. A terhelteket üzletszerűen, különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettével gyanúsítják.A gyanú szerint egy Magyarországon élő - de jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó - nigériai férfi megbízásából 2015 októbere és 2016 novembere között a két férfi és a nő tíz magyarországi hitelintézetnél 23 bankszámlát nyitott.

A számlákra 44 utalás érkezett 160 millió forint értékben külföldi sértettek bankszámláiról. Az átutalások mögött külföldi sértettek sérelmére, illetve az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalások álltak. A sértettek külföldi állampolgárok vagy gazdasági társaságok voltak.

A gyanúsítottak a számlájukra érkező, esetenként jellemzően hatmillió forint körüli összegeket készpénzben felvették, és azt a nekik járó jutalék levétele után átadták az őket megbízó nigériai férfinak. 

További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat