Ma: 2019.08.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Több mint százmillió forintot mosott tisztára szegedi bűntársai segítségével egy jámbor nigériai
MTI 2017.06.01. 11:07:00

Több mint százmillió forint tisztára mosásában vett részt a gyanú szerint két férfi és egy nő, akik ellen eljárás indult Szegeden. A bíróság ügyészi indítványra elrendelte az előzetes letartóztatásukat - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség. A terhelteket üzletszerűen, különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettével gyanúsítják.A gyanú szerint egy Magyarországon élő - de jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó - nigériai férfi megbízásából 2015 októbere és 2016 novembere között a két férfi és a nő tíz magyarországi hitelintézetnél 23 bankszámlát nyitott.

A számlákra 44 utalás érkezett 160 millió forint értékben külföldi sértettek bankszámláiról. Az átutalások mögött külföldi sértettek sérelmére, illetve az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalások álltak. A sértettek külföldi állampolgárok vagy gazdasági társaságok voltak.

A gyanúsítottak a számlájukra érkező, esetenként jellemzően hatmillió forint körüli összegeket készpénzben felvették, és azt a nekik járó jutalék levétele után átadták az őket megbízó nigériai férfinak. 

További friss információk
635 millió forint adót csalt el egy esztergomi számlagyáros
Börtönbüntetésre ítélték a tanárnőt, aki pénzt csalt ki diákoktól
Közel 400 milliót csaltak ki egy székesfehérvári vállalkozótól
17 éves „unokázós” csalót kapcsoltak le a Pest megyei nyomozók
Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat