Ma: 2021.01.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Tízmilliókat csalt ki örökségre hivatkozva az idős plébánostól
Privatkopo.hu 2019.12.04. 8:21:00

Letartóztatásba helyezte a bíróság azt a férfit, aki valótlan örökségre hivatkozva több mint 23,5 millió forintot csalt ki egy Csongrád megyei nyugalmazott plébánostól.A nyomozás eddigi adatai szerint az elkövető azzal a valótlan történettel keresett fel egy korábban plébánosként dolgozó idős férfit, hogy mindketten örököltek egy végrendelet alapján. A csaló állítása szerint az elhunyt azért hagyott örökséget a papra, mert a fia temetésén, még az 1970-es években o működött közre káplánként.

Állításának alátámasztására a gyanúsított különböző, valótlan tartalmú, de hivatalosnak látszó iratokat mutatott fel a sértettnek, köztük két hamis végrendeletet is, amelyek 30.000 euró, illetve 80.000 euró örökség ígéretéről szóltak.

Miután a gyanúsított a sértettel elhitette, hogy mekkora vagyont örökölhet, további, valótlan indokokra - így illetékek, pótlékok befizetésére - hivatkozással, hatvanhat alkalommal különböző nagyságrendű pénzösszegeket csalt ki.

További friss információk
Ingyen tankolással vesztegették meg a NAV egyik volt igazgatóhelyettesét
Jogerősen hét év fegyházra ítélték a budapesti éjszaka bukott császárát, Vizoviczki Lászlót
„K. Diánának” sem kell aggódnia a karácsonyi ajándékok beszerzése miatt - „unokázós” csalás miatt őrizetbe vették
Letartóztatás helyett házi őrizetbe helyezték Bige Lászlót
2,5 milliárd forint áfát csalt el az őrző-védő céghálózatot működtető bűnszervezet
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat