Ma: 2020.08.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Tízmilliókat csalt ki örökségre hivatkozva az idős plébánostól
Privatkopo.hu 2019.12.04. 8:21:00

Letartóztatásba helyezte a bíróság azt a férfit, aki valótlan örökségre hivatkozva több mint 23,5 millió forintot csalt ki egy Csongrád megyei nyugalmazott plébánostól.A nyomozás eddigi adatai szerint az elkövető azzal a valótlan történettel keresett fel egy korábban plébánosként dolgozó idős férfit, hogy mindketten örököltek egy végrendelet alapján. A csaló állítása szerint az elhunyt azért hagyott örökséget a papra, mert a fia temetésén, még az 1970-es években o működött közre káplánként.

Állításának alátámasztására a gyanúsított különböző, valótlan tartalmú, de hivatalosnak látszó iratokat mutatott fel a sértettnek, köztük két hamis végrendeletet is, amelyek 30.000 euró, illetve 80.000 euró örökség ígéretéről szóltak.

Miután a gyanúsított a sértettel elhitette, hogy mekkora vagyont örökölhet, további, valótlan indokokra - így illetékek, pótlékok befizetésére - hivatkozással, hatvanhat alkalommal különböző nagyságrendű pénzösszegeket csalt ki.

További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat