Ma: 2020.12.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Fénymásoló szalonban „gyártatta” a hamis bankjegyeket
Privatkopo.hu 2020.05.06. 14:18:00

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly év végén egy szegedi fénymásoló szalonban euró és forint bankjegyek méretarányos kinyomtatását kérte.A vádlott 2019. december végén jelent meg az egyik szegedi belvárosi fénymásoló szalonban. A férfi egy mobiltelefonon lévő alkalmazás használatával elküldött a szalon számítógépére 6 db. képfájlt és az azokon lévő euró, valamint forint bankjegyek méretarányos kinyomtatását kérte az üzlet alkalmazottjától. A vádlott ezt követően még 2020. január hónapjának elején két alkalommal jelent meg a fénymásoló szalonban és további bankjegyek másolását kérte, minden alkalommal azt állítva, hogy a gyermekének viszi társasjátékhoz.

A vádlott a hamis bankjegyek birtokában 2019. december végén, illetőleg 2020. január elején szegedi, valamint mórahalmi szálláshely üzemeltetőknél jelent meg, ahol álnéven bejelentkezett. Minden alkalommal előre kívánt fizetni és a visszajárót forintban, illetőleg euróban kérte. Fentieket követően azonban a szolgáltatást nem vette igénybe.

Mindezeken túlmenően egy magánszeméllyel is felváltatott hamis euró bankjegyeket forintra 2000 euró értékben.

A vádlott 2020. január 12. napján, az egyik mórahalmi szálláshely szolgáltatónál ugyancsak álnéven próbált meg szobát foglalni, illetve hamis euró bankjeggyel fizetni, azonban a recepciósnak feltűnt, hogy a vádlott csak a visszajáró pénz átvétele után akarja a bejelentőlapot kitölteni, ezért a bankjegyet ellenőrizte és azt hamisnak találta, majd a rendőrséget értesítette.

A vádlott mindösszesen 18 db. 100 eurós, 12 db. 50 eurós, valamint 6 db. 20 ezer forintos bankjegy másolatához jutott hozzá fenti módszerrel, míg a hamis bankjegyek átváltásából mintegy 150 ezer forintra tett szert.

A Szegedi Járási Ügyészség a vádlottal szemben folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt emelt vádat, amelyet többszörös visszaesőként követett el, figyelemmel arra, hogy cselekményét röviddel korábbi szabadságvesztéséből történő szabadulását követően követte el.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
18 millió forintot sikkasztott a közös képviselő a társasházak vagyonából
Hamis sportorvosi igazolásokat árult - 161 sportolót csapott be
Több millió forint értékű betonvasat sikkasztottak el
Babakocsikkal és gyermekjátékokkal csalt egy 28 éves nő
Drága örökös: 10 év szabadságvesztést kért az ügyészség a Kósa Lajosból hülyét csináló csengeri asszonyra
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat