Ma: 2020.06.07. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
31 millió forintot csalt ki egy álmagánnyomozó az eltűnt hozzátartozójukat kereső családtól
index.hu 2018.09.04. 18:41:00

Letartóztatásba helyezte a szegedi bíróság azt a szegedi férfit, aki magát magánnyomozónak kiadva csalt ki 31 millió forintot egy eltűnt hozzátartozójukat kereső családtól.A sértettek hozzátartozója Ausztriában dolgozott, majd 2013 szeptemberében eltűnt, és sem az osztrák rendőrség, sem alpinisták, sem pedig önkéntes keresők nem találták meg. A hatóságok eredménytelen munkáját követően a család magánnyomozókat bérelt fel, így jutottak el végül a szegedi férfihoz 2014 tavaszán.

A szegedi férfi azonban nem rendelkezett magánnyomozói képzettséggel, és a megbízást követően sem végzett valódi magánnyomozói munkát. Megtévesztésből azonban 2018 májusáig különböző nyomozati cselekményeket adott elő a családnak. A valótlan előadások között szerepelt, hogy az eltűnt személyt Olaszországba vitték, majd az, hogy Romániából keresték meg, valamint hogy váltságdíjat követelnek érte.

A gyanúsított a valótlan nyomozásokért, kiutazásokért, költségekért négy év alatt, több részletben 31 millió forintot vett át az eltűnt személy édesanyjától és testvérétől.

A szegedi ügyészség kétrendbeli, jelentős kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás miatt indult eljárás miatt tett indítványt a korábban többszörösen elítélt férfi letartóztatásának elrendelésére, aminek a bíróság egy hónapra helyt adott. A gyanúsított és védője azonban fellebbezést jelentett be.

További friss információk
Két nap alatt négy tagját fogták el az „unokázós” bandának a BRFK nyomozói
17 éves fiú rejtőzött a „kihívó női képek” mögött: szexéhes férfiaktól csalta ki a személyes adataikat, amelyekkel aztán drága mobiltelefonokat rendelt
Súlyosabb büntetést indítványozott az ügyészség az adócsalóknak
Börtönből követett el telefonos csalásokat egy „uncsizó” rab
Ügyvédi segítséggel semmizték ki az idős jánoshalmai férfit
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat