Ma: 2020.11.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Nyomozók várták a pénzátadásra érkező zsaroló uzsorást
Privatkopo.hu 2020.10.17. 10:32:00

Összehangolt bűnügyi akcióban fogták el azt a 24 éves férfit, aki a családja megölésével fenyegette meg adósát. A bíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását.A zuglói nyomozók egy 2020. szeptember 29-én kapott információ alapján kezdtek el nyomozni uzsora gyanúja miatt egy budapesti férfi ellen.

A rendőrök adatai alapján a férfi több esetben adott rövid határidejű kölcsönöket egy korábbi iskolatársának, majd a tartozást 50 százalékos kamattal emelve követelte vissza. A rendelkezésre álló adatok szerint a hitelező összesen 3,2 millió forintot adott kölcsön gyermekkori ismerősének, viszont vissza már 8,4 millió forintot követelt tőle. Amikor a férfi nem tudta az uzsorakamattal emelt kölcsönöket visszafizetni, hitelezője megfenyegette adósa barátnőjét és családját is. 

A nyomozás adatai szerint a 24 éves M. Péter családja megölésével fenyegette meg a sértettet, barátnőjének a megfélemlítés eszközeként pedig olyan képet küldött, amelyen egy nőt ábrázol egy autó csomagtartójában megkötözve. 

A megfélemlített adós nem mert szólni a rendőröknek, mert félt, hogy M. Péter beváltja fenyegetését. A nyomozók felkutatták a sértettet és megtudták azt is, hogy a férfi 5,1 millió forintot fizetett eddig vissza, legközelebb pedig október 5-én fog találkozni zsarolójával egy újabb törlesztés miatt.  

A nyomozók a Bűnügyi Bevetési Osztállyal közös akciót szerveztek a találkozó napjára és körülvették azt a zuglói gyorséttermet, ahol a két férfi találkozott. M. Péter nem sejtette, hogy adósa nem egyedül vár rá; a rendőrök közvetlen a pénzátadás után rajtaütöttek, a sértett által átadott 100 ezer forintot pedig lefoglalták. 

Elfogását követően a rendőrök M. Pétertől lefoglaltak egy nagy értékű BMW-t is, az eljárás során azt is vizsgálják, hogy az autó bűncselekményből szerzett vagyonhoz köthető-e.  

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói M. Pétert zsarolás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság október 8-án elrendelt. ?

További friss információk
Ütötte-verte, prostitúcióra kényszerítette
Féltékenységből verte össze élettársát
Hasba szúrta apját egy 29 éves férfi Kecskeméten
Bűnügyi őrizetben egy borsodi „kiccsalád” - rendőrökre támadtak
Cigi helyett ezúttal buszjegyre tarháltak pénzt a „navajonkik”, persze ennek is rablás lett a vége - az egyik elkövető csupán 14 éves
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat