Ma: 2020.10.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Megölte az apját, majd kénsavban próbálta eltüntetni a holttestet
Privatkopo.hu 2020.09.26. 8:17:00

Letartóztatta a Miskolci Törvényszék azt a 25 éves ózdi férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte apját. A gyanú szerint a férfi szeptember közepén, ózdi közös otthonukban az apját egy kalapáccsal bántalmazta, és abba az apa belehalt. A bűnügyi hatóság az egyik szomszédtól szerzett tudomást a történtekről.Neki tűnt fel az is, hogy napok óta nem látta az édesapát, és habár a fiú igyekezett titkolni a történéseket, nem igazán sikerült, mert a szomszédnak továbbra is gyanús volt, hogy a férfi úgy ment el otthonról, hogy el sem köszönt. A szomszéd a napokban arra lett figyelmes, hogy a fiú egy kétszáz literes műanyag hordót vitt be az épületbe.

A szomszéd megpróbált az interneten is kapcsolatba lépni a férfival, de nem válaszolt az üzeneteire. Hat nappal azután, hogy eltűnt a férfi, a szomszéd szúrós szagot, bűzt érzett a ház felől, ezért rendőrt hívott. A szomszéd nyomatékos felszólítására, a rendőr jelenlétében a fiú elismerte, hogy az apja meghalt, és az épületben van.

A gyanúsított egyébként Angliában él az anyjával és a testvéreivel, ott látogatta meg őket az apja. Ők ketten hazajöttek Magyarországra, majd itt, az ózdi lakásban vesztek össze. A gyanúsított azzal védekezik, hogy az apja felemelt egy kalapácsot, ezt pedig úgy értékelte, hogy meg akarja őt ütni. Ezért ököllel megütötte az apját, mire ő ráesett a heverőre. Elvette tőle a kalapácsot, és amikor azt érezte, hogy az apa meg akarja támadni, fejen ütötte. A férfi a helyszínen meghalt.

A gyanúsított ezután el akarta tüntetni a holttestet, és az internetet böngészve jutott arra, hogy kénsavval oldja fel a testet. A hordót a nappali egyik sarkában állította fel, ebbe tette a kénsavat és a holttestet. Az egymással reakcióba lépő anyagok azonban elviselhetetlenül büdösek voltak, ez tűnt fel a szomszédnak is, aki rendőrt hívott. A holttest feloldását a felderítés napjának reggelén kezdte el, délután négyre, amikor elfogták, a test jelentős része feloldódott már, de találtak még emberi maradványt.

A rendőrség lefoglalta a gyanúsított véres ruháit is, amelyeket szintén el akart tüntetni, illetve azt a listát is, amelyre felírta, hogyan fogja eltüntetni az áldozat vérét a bútorokról.

A gyanúsított beismerte a bűncselekményt, de ez részbeni beismerésnek számít, mert jogos védelmi helyzetet adott elő, miszerint ő védekezett az apa támadása ellen.

További friss információk
„Kulturális vetélkedő” Nagybárkányban: négy embert fogtak el a rendőrök egy utcai verekedés után
Megölt kislány csontjait találták meg Szántódpusztánál
Kényszerítéssel akarta megakadályozni a feljelentést
Volt barátnőjét bántalmazta egy 54 éves „férfi”
Emésztőgödörbe dobta a 3 éves féltestvérét, pedig „nem erre volt nevelve” - ahogy a többi kilenc sem
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat