Ma: 2020.11.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Bántalmazta volt élettársát, majd fenyegetéssel pénzt szerzett tőle
Privatkopo.hu 2020.06.23. 10:56:00

A bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Fonyódi Járási Ügyészség egy 63 éves férfi ellen, aki egy Fonyód közeli faluban megütötte az idős sértettet, majd megelőző távoltartás hatálya alatt visszament a sértett otthonába, ahol veréssel fenyegetve jutott pénzhez.Az alkoholfüggő vádlott 17 éve létesített élettársi kapcsolatot a 84 éves német állampolgárságú sértettel, amely 2019-ben megszakadt a vádlott fokozódó italozása és agresszív viselkedése miatt. A veszekedések rendszeresek voltak köztük, ennek ellenére a vádlott nem költözött el az idős asszony otthonából, hanem segített a ház körül, ezért a jövedelemmel nem rendelkező vádlott megélhetését is a sértett biztosította nyugellátásából.

2020 januárjában az ittas férfi felindultan, az éppen tévét néző sértettől alkoholt követelt. Az idős sértett azonban hiába válaszolt, a vádlott egy alkalommal, ököllel homlokon ütötte. Az ütéstől az asszony elvesztette egyensúlyát és bal csuklójára esett, ami eltörött.

A sértett bántalmazása miatt a vádlottal szemben megelőző távoltartást rendelt el a bíróság, de a vádlott - a magatartási szabályokat megszegve - néhány nap múlva felkereste a sértettet azért, hogy tőle szeszes italra pénzt szerezzen. Az idős asszonyt ez alkalommal az ittas férfi veréssel fenyegette, amely hatására a sértett átadta a nála lévő 18 000 forintot a vádlottnak.

A letartóztatásban lévő férfival szemben az ügyészség - amennyiben előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését elismeri - 8 évi fegyházbüntetést és 8 évi közügyektől eltiltást indítványozott.

További friss információk
Fenyegetéssel prostitúcióra kényszerítette fiatal „szerelmét” Rafael - kilátásba helyezte, hogy a lány 16 éves húgából is utcalányt csinál
Egyetlen ütéssel okozott maradandó fogyatékosságot
Összefogott apa és fia a félrelépő asszony ellen
Testvérpár rabolt ki egy idős férfit - szexuális szolgáltatást ajánlatával csengettek be
Bűnügyi őrizetben az ózdi trafikrabló
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat